{description}

Konferens: Lära med berättande

Få nya insikter om berättande som pedagogisk resurs

Campus Skellefteå, 14-15 februari 2019

Kan berättande vara ett sätt att nå kunskapsmålen? Ja, om det integreras som pedagogisk metod i utbildningen. Berättande öppnar nya möjligheter till ett bättre lärande och en starkare ”tillsammanskänsla” oavsett ämnesområde eller utbildningsnivå.

Vill du bli en bättre pedagog? Utöka din toolbox? Integrera nya metoder i undervisningen? Konferensen vänder sig till dig som arbetar med lärande, oavsett utbildningsområde, ämne eller nivå. Grundskola, gymnasium, SFI, folkhögskola, kursverksamhet… konferenstemat är aktuellt på en generell nivå.

Dag 1 pratar vi om varför kreativitet och berättande är en viktig del i lärandet. Du får vetenskapliga motiv och legitimitet – ett fundament att bygga vidare på i din roll som pedagog.

Dag 2 blir ett ”caserace” där du får ta del av konkreta exempsom ger dig tips, inspiration och lust till ett kreativt lärande med berättande.

”Konst, kultur och kreativitet är nyckeln till en framgångsrik skola. Numera finns det bokstavligen hyllmetrar med forskning som slår fast det här sambandet. Det är både de estetiska ämnena i sig och att använda sig av konst i andra ämnen som har en positiv effekt.”
Anne Bamford, University of Arts, i sin forskningsrapport The Wow Factor – Global research compendium on the impact of the arts in education. För Unesco undersökte hon 170 länders arbete med estetiska ämnen och kultur i skolan.

Fakta:
Campus Skellefteå 14-15 februari
Start: torsdag 14 februari kl 13.00, avslut med lunch fredag 1 februari.
Deltagaravgift: 995 kr exkl moms. Då ingår program samt 1 lunch (avslutningsdagen), 2 fika och konferensmiddag dag 1 (inkl alkoholfri måltidsdryck, möjlighet att köpa vin och anan dryck.) Övrig kost, resor och logi bekostas av deltagaren själv.

Mer information och anmälan hittar du här »

Konferensen arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern i samverkan med Skellefteå kommun Näringslivskontoret och Umeå universitet, Institutionen för kultur- och medievetenskaper.
Kontakt: theresa.eriksson@vasterbottensteatern.se

Extra coolt!
Följ upp konferensen med ett besök på Skandinaviska mästerskapen i vintersim. Tävlingarna genomförs lördag 16 februari, men redan på fredag eftermiddag börjar programmet med bland annat föreläsningar med kyligt tema. Riktigt coolt blir det kl 19.00 på fredagen då det tävlas i isvaksposei! Information kommer at läggas upp på vintersim.se »

Foto och film: Patrick Degerman

{description}