danslektionen

Danslektionen

Danslektionen är en dråpligt rolig romantisk komedi som inte kommer lämna någon oberörd.

Ladda hem affischen för ifyllnad och utskrift här

En överintelligent ung professor i geofysik vid Luleå universitet behöver lära sig dansa för att kunna delta i en officiell prisceremoni till hans ära. Han tar kontakt med sin granne, en professionell dansare, för att anlita henne för en danslektion. Men hon visar sig vara sjukskriven efter att ha blivit skadad i en trafikolycka. Han har problem med fysisk kontakt och sociala relationer. Hon är deprimerad, cynisk och argsint. Tycker ni det låter komplicerat? Det är det…men väldigt roligt!

Västerbottensteatern presenterar stolt den första uppsättningen utanför USA av Mark St. Germains pjäs som redan kallats en ny klassiker och årets rom-com!

Mark St. Germain är en amerikansk dramatiker och författare som också skriver för film och tv. Hans pjäser har ofta historiska teman och skärskådar den mänskliga psykologin genom att låta individuella behov och brister kollidera med en allmän moraluppfattning.
Hans pjäs Freuds sista möte från 2009 har spelats världen över och handlar om ett möte mellan författaren C S Lewis och psykoanalysens Freud.

Med Danslektionen har Mark St. Germain skrivit en annorlunda och otroligt underhållande pjäs på temat kärlek med förhinder, här i form av två udda grannar som motvilligt fattar tycke för varandra. Uruppsättningen i Boston 2014 fick strålande recensioner och till hösten sätts den (förutom på Västerbottensteatern) även upp på Broadway.

Premiär 30 september 2017!

Manus: Mark St.Germain
Översättning: Ninna Tersman
Regi: Bobo Lundén
Scenografi och kostym: Petra Hjortsberg
Mask: Helena Andersson
Musikarrangemang: Cay Nyqvist
Ljus: Erik Nordlander
Medverkande: David Andersson och Sarah Appelberg
Antal personer som kommer med denna produktion: 2 skådespelare och 3 tekniker.
Längd: ca 1h och 20 min
Spellokal: Fri golvyta på 8 x 10 m, takhöjd 3 m, mörkläggning. Bärhjälp erfordras.
PRIS 1: (Bygdegårdar) Max 60 pers. i publiken. 12.000 + 25% moms.
PRIS 2: Mindre scener med över 60 pers. i publiken. 15.000 + 25% moms.

Spelperiod: hösten 2017
Försäljning: maria.asserud@vasterbottensteatern.se