{description}

Danslektionen

Danslektionen är en dråpligt rolig romantisk komedi som inte kommer lämna någon oberörd.
En överintelligent ung professor i geofysik vid Luleå universitet behöver lära sig dansa för att kunna delta i en officiell prisceremoni till hans ära. Han tar kontakt med sin granne, en professionell dansare, för att anlita henne för en danslektion. Men hon visar sig vara sjukskriven efter att ha blivit skadad i en trafikolycka. Han har problem med fysisk kontakt och sociala relationer. Hon är deprimerad, cynisk och argsint. Tycker ni det låter komplicerat? Det är det…men väldigt roligt!

Västerbottensteatern presenterar stolt den första uppsättningen utanför USA av Mark St. Germains pjäs som redan kallats en ny klassiker och årets rom-com!
Mark St. Germain är en amerikansk dramatiker och författare som också skriver för film och tv. Hans pjäser har ofta historiska teman och skärskådar den mänskliga psykologin genom att låta individuella behov och brister kollidera med en allmän moraluppfattning.
Hans pjäs Freuds sista möte från 2009 har spelats världen över och handlar om ett möte mellan författaren C S Lewis och psykoanalysens Freud.
Med Danslektionen har Mark St. Germain skrivit en annorlunda och otroligt underhållande pjäs på temat kärlek med förhinder, här i form av två udda grannar som motvilligt fattar tycke för varandra. Uruppsättningen i Boston 2014 fick strålande recensioner och till hösten sätts den (förutom på Västerbottensteatern) även upp på Broadway.

Turnépremiär Malå 5 oktober, Skellefteåpremiär 22 november 2017!

Pressklipp:
Gapskratt – men också smärtsamt mörker. ”Danslektionen” bjuder upp till en dans som är svår att glömma, kantad av klassiska rom com-ingredienser men också kärleksfullt porträtterade huvudpersoner.
… den perfekta romantiska komedin – välspelad, skrattframkallade men också fylld av välbalanserad svärta…
– Norran 2/10 2017

Kom i julstämning!
I samband med föreställningarna i december kan du äta en smakfull jultallrik. Förbokas vid biljettköp.

PÅ SCEN
David Andersson
Sarah Appelberg

PRODUKTION
MANUS Mark St.Germain
ÖVERSÄTTNING Ninna Tersman
BEARBETNING, FILM, KLIPP & REGI Bobo Lundén
SCENOGRAFI OCH KOSTYM Petra Hjortsberg
ILLUSTRATION & ANIMATION Johan Lindström
MASK & PERUK Helena Andersson
MUSIK & ARRANGEMANG Cay Nyqvist
LJUS Erik Nordlander
LJUD Arnaud Spicq
PROJEKTION Petra Hjortsberg, Johan Lindström,
Bobo Lundén, Arnaud Spicq
KOREOGRAFI Lena Dahlqvist, Susanne Nordin
SUFFLERING Josefine Forsman och Julia Hellgreen-Wikström
PÅ FILM Margareta Niss, Robert Herrala och Maria Asserud, samt alla fantastiska människor som var med vid inspelningen på Stadshotellet i Skellefteå.
PRODUKTION AV SCENOGRAFI, DEKOR OCH KOSTYM Teaterns ateljéer
FOTO AFFISCH & PROGRAM Patrick Degerman
KONSTNÄRLIG LEDARE & ANSVARIG UTGIVARE Fransesca Quartey

TACK TILL Solid Entertainment, Öppna Hjärtat Malmö, Viljan Träningsklubb Malmö och Autism & Asbergerförbundet Malmö och Stockholm.