alla är sämst

Alla är sämst

Av och med Mattias Alkberg. Onsdag 24 oktober kl 19.00.

Alla är sämst är en två timmar lång musikföreställning av och med Mattias Alkberg. Två akter där Alkbergs musik från sina 15 år som soloartist löper som en röd tråd.

Alla är sämst handlar om tiden. Inte bara samtiden utan tiden som kontext, som begrepp och som argument. Finns tid? Finns kronologi? Vad är frihet? Vad är fångenskap? Vad är livet?

Det handlar också om ensamheten, sportkillarna, kulturtanterna, grannarna, vännerna, familjerna, maskinerna, borgarna, hajarna, vargarna, borgarna, klackarna, lönerna, drönarna, stjärnorna och så vidare och så vidare. Om att skriva ut och bort sig själv, allmängiltiggöra.

Och om musiken såklart. Att lyssna och känna sig lyssnad på.

Mattias Alkberg och hans band delar scenen med skådespelaren Kristine Gulbrandsen. Manus är skrivet tillsammans med Linda Wincent som också står för regi. Föreställningen är en samproduktion mellan Teg Publishing, United Stage och Norrbottensteatern. De första kvällarna äger rum i Alkbergs hemstad Luleå för att sedan tas på en turné ute i landet för sammanlagt 20 speltillfällen.

Mattias Alkberg är artist och poet. Han har sedan 1992 släppt 28 album och åtta böcker. Tidigare har föreställningarna Mattias Alkbergs Begravning och Personer satts upp på bland annat Dramaten och Orionteatern. Med Alla är sämst tar Alkberg för första gången ett samlat grepp på hela sitt musikaliska verk.

Välkommen att hänga i teaterbaren/teatercaféet före och efter föreställning!

Musikföreställning onsdag 24 oktober kl 19.00

Manus: Mattias Alkberg och Linda Wincent
Musik: Mattias Alkberg
Regi: Linda Wincent
Medverkande: Mattias Alkberg och Kristine Gulbrandsen

Föreställningens längd: ca 2 tim, inklusive paus
Biljettpris: ord pris 250 kr ungd/stud 150 kr

[facebook_like_button]

Biljetter