{description}

#nätkärlek

– en interaktiv föreläsning med UngHästen och Andreas Skog

Vi vann Surfa Lugnt-priset!!!

På nätet kan vi vara anonyma, bli sedda och bekräftade. Vad är det som gör att vi kan älska en kattvideo men hata en bloggare?
Vi tar upp både + och – med internet, blandar teater med fakta och lyssnar på elevernas tankar, erfarenheter och åsikter.

Är nätet jämställt?
Kan vi göra så att det blir mer kärlek än hat på nätet?
Vad har du för digital skugga?

#nätkärlek är ett samarbete mellan MediaCenter i Västerbottens län och UngHästen, Västerbottensteatern.

Pedagogiskt arbete

UngHästen och Andreas Skog blandar interaktiv teater med föreläsning. Publiken får själva ta ställning till frågorna; Hur vill vi ha det på nätet? Vad får man ut av att näthata? Hur kan man hjälpa en utsatt kompis? Är det viktigt att få många likes?

Det finns ett pedagogiskt arbete som skolorna kan använda efter att ha sett #nätkärlek.

Målgrupp: Gymnasiet och Högstadiet samt Föräldrar + elever i 5:an och 6:an.

Vet du som vuxen mer om internet än barnen? Kan vi tillsammans lära oss att nyttja den ständigt uppkopplade tillvaron på ett bra sätt? Vad gör era barn online och vad gör ni själv? För våra barn har internet alltid funnits, debutåldern för att använda internet är idag ca2år. De är digitala infödingar. Vi vuxna brukar kallas digitala invandrare och kommer aldrig att lära oss ”språket” till 100%. På nätet är ALLT möjligt och hur ska vi som lärare/föräldrar hantera detta, guida våra barn och samtidigt lära av dem? Kan e-sport verkligen vara lika bra som fotboll?

Produktion

Medverkande: UngHästens skådespelare/pedagoger

Manus, Regi och Produktion: UngHästen och Mediacenter I Västerbottens län.
Speltid 1h 45 min utan paus