slick

SLICK

SLICK är en crossoverföreställning mellan kabaré och performance. Koreografen och
skådespelaren SOFIA SÖDERGÅRD lämnar scenen till sitt dragking alter ego Qarl
Qunt.

Lördag 13 oktober kl 19.00

Slick blir Sofias första soloföreställning där hon valt att arbeta med flera av sina hjärtefrågor och förebilder. Genom stilarna vouging, waacking och nutida dans utforskar hon frågor kring makt och sexualitet. Hur ger kläder, rörelse och attityd makt? Vem bestämmer kön? Och vad har hänt med drag kingen? Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ.

Sofia Södergård går upp på scenen som Qarl Qunt, dragkingen med det fastaste handslaget som tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker. I SLICK får vi följa med på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance. Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

KORT OM VOGUING
Vogue, eller Voguing, blev stort på 80-talets klubbscen i New York. Dansstilen utvecklades först inom gaykretsar i Harlem på 60-talet men blev allmänt känd efter Madonnas låt 1990. Inspirerad av modemagasinet Vogue har dansen catwalk-liknande tekniker och poser, men även influenser från kampsport och egyptiska hieroglyfer.

Av och med: Sofia Södergård
Video och projektioner: Tova Nyberg
Längd: ca 50 min
Föreställningen presenteras genom Dansnät Sverige
Biljettpris: ord pris 150 kr, 100 kr stud/ungd, grupper 80 kr

Del av satsningen Se dans
SE dans, är en serie dansföreställningar, där vi vill lyfta fram dansens olika uttryck till publiken i Skellefteå. SE dans är ett samarbete mellan Skellefteå riksteaterförening, Västerbottensteatern och Skellefteå kommun.
Välkomna till en serie dansföreställningar i höst, SE dans!

[facebook_like_button]

Biljetter