violet green

Violet Green and all Between

En hyllning av rockens och bluesens stora divor. Fredag 19 oktober kl 19.00.

Violet Green and all Between har tidigare gjort stor succé på soppscenen och är nu tillbaka igen med sin helaftonsföreställning på Västerbottensteaterns stora scen. Den röda tråden är en ”kvinnlig musikhistoria” där pionjärer inom blues, gospel, soul, rythm & blues och rock presenteras. Det finns ett starkt underliggande positiv budskap i kvinnornas artisteri och livsgärningar, längtan efter frihet och oberoende och rätten till att bli älskad som man är.
Föreställningen är gjord i lättsam underhållningsform där anekdoter om de 25 kvinnliga artisterna blandas med fakta om deras liv och musikaliska produktion. Med artister från 1900-talets början framtill 1970 med exempel Memphis Minnie, Mahalia Jackson, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith men också artister som under mitten av 1900-talet haft betydelse som Janis Joplin, Bonnie Rait, Aretha Franklin och Tina Turner.

VIOLET GREEN and all between består av 6 rutinerade musiker som samarbetat i olika sammanhang under 25 år. Och har sina musikaliska rötter i punk, rock och blues.
Till faktarutan:
Fredag 19 oktober kl 19.00
Föreställningens längd; ca 2 timmar inkl paus
Biljettpris: ord pris 250 kr ungd/stud 150
Medverkande:
Jenny Fall – Sång
Ulla Wrethagen – Gitarr, sång
Anna Hammarsten – Keyboard, sång
Elsie Petrén – Saxofon
Eva Grund – Trummor
Lena Andersson – Bas

[facebook_like_button]

Biljetter