familjepris bröderna lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta

Följ med till Körsbärsdalen och Törnrosdalen. Vi spelar Astrid Lindgrens älskade saga som sommarteater 2019.

Nypremiär 15 juni 2019 i Medleforsparken, Skellefteå! Boka idag!

Det är stort och svårt att göra Astrid Lindgrens ord rättvisa, men Västerbottensteatern lyckas på många sätt med just det konststycket. Huvudrollsinnehavarna Johan Marenius Nordahl, som spelar Jonatan, och Victor Morell som Karl är föreställningens ryggrad och bjuder på ömsinta tolkningar av välbekanta karaktärer. Trots det stora och öppna scenrummet är det svårt att värja sig mot de intima scenerna bröderna emellan. Där finns kemin, skörheten och humorn ständigt närvarande. – Norran 1806018
Recension i Norran >>

Sagolikt stark sommarteater. Det är ett jubel att konstatera att Västerbottensteatern vid 30-årsjubileet presenterar ett sådant lyckligt moment där allt blir rätt…
…lika kompromisslös är Västerbottensteatern med sin tvärtom färgmättade tolkning, alldeles nära Astrid Lindgrens original. Med den spelplats som Medleforsparken erbjuder vore förstås allt annat direkt resursslöseri – och teatern utvinner också det bästa av varje kvadratmeter yta, där grönskan och vattendragen står som klippta och skurna ur Ilon Wiklands ikoniska bildvärldar.

Recension i VästerbottensKuriren >>

Bröderna Jonatan och Karl heter Lejon i efternamn. Den yngsta brodern Karl, som kallas Skorpan av sin storebror, är dödssjuk, men Jonatan dör före honom i samband med en eldsvåda i huset där de bor. Så småningom återses bröderna i Nangijala, ett land bortom stjärnorna, där de får sitt nya efternamn, Lejonhjärta. De får bo hos Sofia i den idylliska Körsbärsdalen, men snart får Skorpan höra talas om Törnrosdalen – en lika vacker dal på andra sidan bergen som har ockuperats av den onde Tengil. Bröderna hamnar i ett äventyr på liv och död när de tillsammans med andra motståndskämpar tar strid mot riddar Tengils förtryck och draken Katlas eld.

Bröderna Lejonhjärta som sommarteater blir ett storslaget äventyr för hela familjen. Med hjälp av skickliga skådespelare förstärkta av ett 20-tal amatörer, nyskriven musik och Medlefors natursköna inramning, målas Nangijalas fantastiska sagovärld upp. Inspirationen hämtas från ”Game Of Thrones” och medeltidens mysteriespel.
”Jag har alltid drömt om att få göra Bröderna Lejonhjärta på scen därför att den speglar mänskligheten, den visar hur lojalitet och vänskap är absoluta byggstenar för en värld i fred”, säger Ronny Danielsson.
Varmt välkommen att kliva in i sagans förunderliga värld!

Nypremiär: 15 juni 2019
Spelperiod 2019: 15 juni-14 juli, i Medleforsparken vid Medlefors folkhögskola och konferens i Skellefteå.
Föreställningens längd 2 timmar inklusive paus. Rekommenderad ålder från 7 år. Tips! Köp fikabiljetter innan föreställning.

BILJETTER:

Ord pris 310 kr
Ung/Stud 200 kr
Barn 150 kr (tom 12 år)
Familj 750 kr (2 vuxna & 2 barn)
Grupp 265 kr (minst 20 personer)
OBS! Familjebiljetter och gruppbiljetter går endast boka på Skellefteå Turistcenter och Nordanå, ej på webben.
Dinopris: 155 kr för vuxen (Visa upp din entrébiljett från Dinosaurs the Exhibition vid teaterbokning på Skellefteå Turistcenter och få halva vuxenpriset)

WWW.TICKSTER.COM, Skellefteå Turistcenter 0910-45 25 15.
KARTA ÖVER MEDLEFORSPARKEN

PRODUKTION
Författare: Astrid Lindgren
Dramatisering: Fransesca Quartey
Regi: Ronny Danielsson
Koreografi: Roger Lybeck
Dramaturg: Tora von Platen
Scenograf: Bengt Gomér
Kostym: Annsofi Nyberg
Sångtexter: Bim Wikström
Musik: Cay Nyqvist
Mask: Helena Andersson
Regiassistent/Amatörteaterkonsulent: Lillemor Skogheden

Skådespelare:
Johan Marenius Nordahl, Victor Morell, Anna Söderling, Simeon Maya, Göran Hansson

Medverkande amatörer:
Kerstin Andersson, Anton Berglund, Kattis Bäckström, Hugo Enmark, Magda Gelashvili, Johan Hellgren, Alessandra Jakobsson, Robin Jonsson, Erika Laisfeldt, Karin Larsson, Susanne Lohman, Johanna Malmén, Carola Mannelqvist, Jasmine Ravaghi, Marcus Sjölander, Susanne Sundqvist Bergkvist, Elisabeth Zellman.