läsprojektet

Läsprojekt: Bröderna Lejonhjärta

LÄSPROJEKT MED BIBLIOTEKEN

Biblioteken i Skellefteå genomför ett läsprojekt under vårterminen där skolelever läser Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta. Intresset från skolorna var stort, så många som 21 klasser anmälde sig! 10 klasser har fått besök av en bibliotekarie som berättat om Astrid Lindgren och om Bröderna Lejonhjärta. Sedan har de läst och arbetat med en läslogg. Av dessa 10 klasser kommer tre klasser i åk 4 från Lejonströmsskolan dessutom att få arbeta med bibliotekens bildpedagog, få se en repetition och fungera som referensgrupp. Det har också varit en utlottning av biljetter till en provföreställning bland deltagande klasser, vinnare blev Örjansskolan 4B och Lövångersskolan åk 4.
Västerbottensteatern vill rikta ett stort tack till Stadsbiblioteket för gott samarbete samt tacka alla skolelever som har deltagit i läsprojektet för sitt intresse!

Bröderna Lejonhjärta av Lejonström
Under vårterminen 2018 läste klass 4A, 4B och 4C på Lejonströmsskolan i Skellefteå boken Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren. Under en dag tillverkade klasserna sedan en bilderbok som sammanfattar
Bröderna Lejonhjärta. Läs och njut!

Klass 4A Lejonströmsskolan >>

Klass 4B Lejonströmsskolan >>

Klass 4C Lejonströmsskolan >>

[facebook_like_button]