skapa tillsammans

Skapa tillsammans med barnen

Föreläsning med Ylva Hillström

Kommer ni ihåg hur roligt det var att göra snöänglar om vintern, rita med fingret i imman på bilrutan eller bygga skumtorn i badvattnet?
För barn är det lustfyllt att se hur kroppens rörelser lämnar avtryck och spår. Ändå växer många upp till att säga att de varken kan rita, måla eller skulptera.

Den här föreläsningen fokuserar på hur man kan skapa och experimentera med enkla och härliga material och låta själva görandet – inte resultatet – vara huvudsaken. Och varför det är så viktigt.

Ylva Hillström har skrivit böckerna Skapa tillsammans med barnen (2017) och Konst – titta, upptäck, gör (2014). Till vardags arbetar hon som intendent på Moderna Museet i Stockholm.

Måndag 18/3 kl 19.00, Västerbottensteatern
Längd: ca 1 timme 20 min inkl tid för frågor
Ord pris: 100 kr
Ungdom/studerande: 50 kr

I samarbete med Bilda

TIPS!
Skapa tillsammans med barnen – inspirationsworkshop för vuxna med konstvetare Ylva Hillström
Konst kan vara nästan vad som helst. Den kan vara rolig, upprörande, färgstark, spöklik eller gåtfull. Och den kan förvandla oss som betraktar den. Hur kan vi tala om konst tillsammans med barn så att nyfikenheten väcks? I den här workshopen samtalar vi om konstpedagogik och passar på att titta närmare på Carin Ellbergs utställning i konsthallen. Vi experimenterar med enkla och inspirerande material. Själva görandet – inte resultatet – får vara huvudsaken. Ylva Hillström är konstvetare och arbetar som intendent inom Förmedling på Moderna Museet. Aktuell med boken Skapa tillsammans med barnen

Tid: 19 mars kl. 8.45- 11.15
Plats: Skellefteå Konsthall

Begränsat antal platser; föranmälan till malin.nilsson@skelleftea.se senast den 13 mars. Workshopen är kostnadsfri.

Biljetter