Från Broadway till Västerbottensteatern

”Från Broadway till Västerbottensteatern” – Föreläsningskväll/författarkväll, med Mark St. Germain, Bobo, Fransesca och ev Ninna Tersman.
Kvällen ges på engelska OBS! (text från Tora)

Mark St. Germain är en amerikansk dramatiker och författare som också skriver för film och tv. Hans pjäser har ofta historiska teman och skärskådar den mänskliga psykologin genom att låta individuella behov och brister kollidera med en allmän moraluppfattning.
Hans pjäs ”Freuds sista möte” från 2009 har spelats världen över, även i Sverige, och handlar om ett möte mellan författaren C S Lewis och psykoanalysens Freud.

Med ”Danslektionen” har Mark St. Germain skrivit en annorlunda och otroligt underhållande pjäs på temat kärlek med förhinder, här i form av två udda grannar som motvilligt fattar tycke för varandra. Uruppsättningen i Boston 2014 fick strålande recensioner och till hösten sätts den upp på Broadway.

Västerbottensteatern presenterar stolt den första uppsättningen utanför USA av Mark St. Germains pjäs som redan kallats en ny klassiker och årets rom-com! – ”DANSLEKTIONEN”

Tisdag 21 november
100 kr ung/stud 50 kr
Lokal: Caféet