kurser i improvisationsteater

Kurser i improvisationsteater

Roliga, inspirerande och utvecklande dagar med UngHästen.

Impro: introduktion


En kurs för alla som vill träna improvisation. Vi vänder oss till dig som normalt sysslar med något helt annat men vill ha roligt och utveckla dig själv. Vi vänder oss också till dig som vill utveckla ditt skådespeleri. Inga förkunskaper krävs.
Vi jobbar med: Fantasi, hur behandlar vi våra egna och andras idéer? Tränar vår spontanitet. Utforskar vad som är intressant i en berättelse. Lär oss att bygga Roliga, inspirerande och utvecklande dagar med UngHästen historier tillsammans med våra medspelare och vår publik. Vi tränar på att bli bekväma i det obekväma, att våga misslyckas och bjuda på det.

Kursen leds av Simeon Maya som har mångårig erfarenhet av improvisationsteater och jobbar på Västerbottensteaterns ungdomsavdelning UngHästen.

Lördag-söndag 28-29/9 10.00-16.00 Västerbottensteatern
Ålder: Från 18 år
Min antal: 10 deltagare
Max antal: 20 deltagare
Ord pris: 995 kr
Studerande: 495 kr
Sista anmälningsdag: 20/9 eller så länge platser finns.
Anmälan: Tickster.com
Vid frågor maila niklas.larsson@vasterbottensteatern.se

Impro: fortsättning


En endags workshop för dig som redan gått vår introduktionskurs eller motsvarande.
Tillsammans undersöker vi hur vi kan skapa levande karaktärer, både dramatiska och komiska, och vad som får scener med dem att lyfta. Vi arbetar med att hitta olika drivkrafter och olika kroppsliga uttryck, för att skapa karaktärer som sedan får leva i scener tillsammans med andra. Denna workshop leds av UngHästens senaste tillskott Linda Gustafsson. Linda är utbildad lärare men är nu verksam som improvisatör och skådespelare. Hon har spelat och undervisat på Stockholms Improvisationsteater under flera år och också på andra teatrar, i och utanför Sverige.

Söndag 29/9 10.00-16.00 Västerbottensteatern
Ålder: Från 18 år
Min antal: 10 deltagare
Max antal: 20 deltagare
Ord pris: 595 kr
Studerande: 395 kr
Sista anmälningsdag: 20/9 eller så länge platser finns.
Anmälan: Tickster.com
Vid frågor maila linda.gustafsson@vasterbottensteatern.se

Biljetter