{description}

Lyckligare nu

eller
Kan man ha roligt utan sprit?

Musikalisk monolog av och med Monica Lindgren

Efter drygt 30 år som komiker, skådespelare och producent samlar Monica nu kraft och presenterar sin personliga monolog om resan ut ur en av vår tids största folksjukdomar. Det blir både humor och allvar, prat och sång om något så tabubelagt som alkoholism. Vid sin sida har hon stöttepelaren Mattias Kågström – helt oskyldig i sammanhanget men en glad och musikalisk ”sidekick”.

Trots att var 10:e person som dricker alkohol i Sverige får problem så är det ingenting vi pratar om särskilt öppet. Och som komiker ställer hon sig också frågan: ”Kan man verkligen skämta om alkoholproblem?” Det blir en stark resa ner till botten och tillbaka – från skuld och skam till glädje och stolthet via sång, musik och många igenkännande skratt. Ja, hon är inte bara alkoholist – hon är ju också komiker och en helt vanlig ”männisch”!

Monica Lindgren har förflutet både i Lövångersrevyn och på Västerbottensteatern. De senaste åren har hon också skrivit egna föreställningar tillsammans med Åsa Ivarsdotter från Piteå där de ofta berört ämnen som manligt, kvinnligt och mänskligt. Den här gången blir det en seriösare föreställning, ett bidrag till det viktiga folkhälsoarbetet – men naturligtvis med glimten i ögat!

Dela med dig av upplevelsen: #lyckligarenu #västerbottensteatern #skellefteå

Produktion
Manus: Monica Lindgren
Konstnärligt öga: Anna Azcárate
Medverkande: Monica Lindgren och Mattias Kågström
Producent: Västerbottensteatern i samarbete med Monica Lindgren Produktion AB

Längd: ca 1 tim
Ord pris: 180 kr
Ungdom/studerande: 100 kr