mina ungar

Mina ungar – Dagbok från en byaskola

INSTÄLLT PGA SJUKDOM! Föreställningen ”Mina ungar – Dagbok från en byaskola” torsdag 18 samt fredag 19 oktober utgår pga sjukdom. Torsdagsföreställningarna (Teatersoppa kl. 12.00 och EfterJobbet 18.00) ersätts dock av att Ellenor Lindgren läser ur Sara Lidmans ”Hjortronlandet”. Ersättningsföreställningen bjuder vi på, så väljer ni att gå på den föreställningen så betalar ni endast för maten. Teatern återköper alltså då själva teaterbiljetten för ”Mina ungar – Dagbok från en byaskola” och ni behåller er matbiljett.

Vill du återlösa både föreställning och mat så går det självklart bra att göra det också. Detta gör du på Skellefteå turistcenter, Nordanå eller på Västerbottensteatern.

”Mina ungar – Dagbok från en byaskola” återkommer istället våren 2019.

Varmt välkommen till Västerbottensteatern!

Marianne Folkedotter läser och visar bilder ur folkskolläraren och konstnären Berta Hanssons bok med samma namn, till musik av och med Rickard N Jokela.
Från Hammerdal i Jämtland via lärarseminariet i Umeå kom Berta Hansson 1935 som nyutexaminerad lärarinna till Fredrika kyrkby i Västerbotten. Där arbetade hon sedan i byns skola fram till världskrigets slut.
Bertas liv där kom att kretsa kring barnen som hon ägnade stor omsorg och som hon kärleksfullt berättade om i sina dagboksanteckningar och gestaltade i sitt måleri, det måleri som efter ett oväntat besök en vinterkväll skulle ta fart och leda till en ny karriär som konstnär.

”I Bertas dagbok har vi dessa anrop från fröken och barn och skolöverstyrelsen och grannar – 40-talets konventioner som alla var underkastade. Längtan efter samtal (och andra samtal) att någon ska bry sig om vad hon gör när hon målar – och tacksamheten att ingen ändå frågar.”
Sara Lidman, ur förordet till boken Mina ungar – dagbok från en byskola

Med Marianne Folkedotter & Rickard N Jokela

Skellefteå 18-19 oktober
Meny:
Torsdag 18 oktober kl. 12:00 – Sparrissoppa med grön och vit sparris. Soppan serveras från 11:30
Torsdag 18 oktober kl. 18:00 – Wienerschnitzel med ostsås och stekt potatis. Maten serveras från 17:15
Fredag 19 oktober kl. 12:00 – Sparrissoppa med grön och vit sparris. Soppan serveras från 11:30

Umeå 24-25 september

Biljetter