hjältar i det tysta

Hjältar i det tysta – panelsamtal

En kväll där några av Skellefteås hjälparbetare berättar om sina uppdrag, upplevelser och erfarenheter. Vad är det som gör att man frivilligt väljer att hjälpa människor i farliga områden och utsätta sig själva för faror? Vilken drivkraft behövs och hur känns det att kunna bidra till förändring? Finns det hopp?

Medverkande: Rikard Larsson, Operation Smile. Elin Lindström, GOAL. Sema Panboon, MSB. Hannelore Wenkeler, Läkare utan gränser.

Måndag 5/11 kl 19.00
Längd: ca 1 tim 30 min
Fri entré. Begränsat antal platser.
I samarbete med Bilda

Förklaringar:
GOAL-irländsk välgörenhetsorganisation Fakta: Sedan Goals bildande har organisationen sänt ut 1 400 volontärer för att arbeta i i utvecklingsländerna, tillsammans med fler än 2 500 lokalt anställda. De har låga administrativa kostnader och dess program bygger på öppenhet och ansvarstagande. De publicerar varje år en rapport över verksamheten.
Goal, vars hemmakontor ligger i Dublin på Irland, stödjs av bland annat Irlands och Storbritanniens regeringar, USA, Kanada, Japan, Australien, Holland, Italien, Spanien och Sverige. Även EU och FN ger sitt stöd till organisationen. Den före detta tennisspelaren, svensken Mats Wilander, är för närvarande ordförande för Goal i USA.

MSB: Myndighet för skydd och beredskap

Biljetter