hjältar

Hjältar i det tysta – panelsamtal

En kväll där några av Skellefteås hjälparbetare berättar om sina uppdrag, upplevelser och erfarenheter ute i världen.
Vad är det som gör att man frivilligt väljer att hjälpa människor i farliga områden och utsätta sig själv för faror? Vilka drivkrafter behövs och hur känns det att kunna bidra till förändringar? Finns det hopp?

Vi får möta Elin Lindström som varit i Liberia och Sierra Leone med GOAL och arbetat som farmaceut på behandlingscenter där misstänkt ebolasmittade och Smileebolasmittade behandlades samt lyssna till Sema Panboon som har jobbat som teamledare på MSB (Myndighet för Samhällsskydd och beredskap) sedan 2005. Hans första uppdrag var tsunamin i Thailand 2005 och sedan dess har han gjort flera missioner till Filippinerna, Sydafrika Sudan, Kongo, Haiti, Nepal, Pakistan, Irak, Somalia och Nigeria. Vi får även träffa Rickard Larsson som arbetat som sjuksköterska för Operation Smile (som erbjuder operationer till barn med läpp-, käk- eller gomspalt) vid flertalet tillfällen i Indien och Afrika, senast i Madagaskar. Hannelore Wenkeler berättar om sina erfarenheter att resa ut som läkare till behövande områden med organisationen Läkare utan gränser.

Medverkande: Rikard Larsson, Operation Smile. Elin Lindström, GOAL. Sema Panboon, MSB. Hannelore Wenkeler, Läkare utan gränser.

Måndag 5/11 kl 19.00
Längd: ca 1 tim 30 min
Fri entré. Begränsat antal platser.
I samarbete med Bilda

Förklaringar:
GOAL-irländsk välgörenhetsorganisation Fakta: Sedan Goals bildande har organisationen sänt ut 1 400 volontärer för att arbeta i i utvecklingsländerna, tillsammans med fler än 2 500 lokalt anställda. De har låga administrativa kostnader och dess program bygger på öppenhet och ansvarstagande. De publicerar varje år en rapport över verksamheten.
Goal, vars hemmakontor ligger i Dublin på Irland, stödjs av bland annat Irlands och Storbritanniens regeringar, USA, Kanada, Japan, Australien, Holland, Italien, Spanien och Sverige. Även EU och FN ger sitt stöd till organisationen. Den före detta tennisspelaren, svensken Mats Wilander, är för närvarande ordförande för Goal i USA.

MSB: Myndighet för skydd och beredskap

Biljetter