{description}

RÖST – föreställning nedlagd!

RÖST

Pressmeddelande från Västerbottensteatern

Föreställningen Röst är nedlagd. Efter ett långt samtal med regissör och ensemble inser jag att produktionen Röst inte fått tillräckligt med avsatt tid och inte heller rätt förutsättningar för att dramatikern Johanna Emanuelsson, regissören Shari Sabel Strandmark och ensemblen som arbetade med produktionen kunde göra ett gott arbete. Jag tänker inte gå in på enskilda detaljer, bara säga att ansvaret för att det blivit så ligger helt på mig som konstnärlig ledare och VD för Västerbottensteatern.

Vår idé om att med teater som hjälp skapa ett starkt möte med unga förstagångsväljare gjorde att vi satsade ända in i det sista och jag har inget annat än beröm för det konstnärliga teamet, ensemblen och Västerbottensteaterns personal. Jag är oerhört stolt över den lojalitet och uppställning som projektet haft bland våra anställda.

Nu går vi vidare och ser över hur vi kan hålla våra åtaganden till våra beställare, skolorna, så att de får möjlighet att ta del av något annat på temat demokrati. Hur det skall se ut och när i tid det blir det vet vi inte just nu, men vi kommer att ringa till samtliga skolor personligen.

Jag kommer också att tillsammans med ledningen och personalen i den organisations utveckling som redan pågår i huset ytterligare se över våra arbetsprocesser.

Jag hoppas att något gott kommer att komma ut ur denna erfarenhet och att vi kan fortsätta göra det vi gör bäst – bra teater.

Skellefteå 19 september 2017

Fransesca Quartey
Konstnärlig ledare och VD
Västerbottensteatern

Västerbottensteatern beklagar allt besvär som detta kan orsaka.
Köpta biljetter till offentliga föreställningar i Skellefteå kan återlösas på Turistbyrån och i Receptionen Nordanå.