{description}

Audition för teateramatörer i Romeo & Julia

Vill du vara med i Romeo & Julia sommaren 2020?

Västerbottensteatern söker TIO amatörskådespelare från hela världen, boendes i Skellefteå med omnejd, till en helt nyskriven  musikteaterversion av Romeo & Julia.

Repetitionsstart 18 april. Premiär 13 juni i Medleforsparken. Spelas till 19 juli 2020.
Audition hålls vid fyra tillfällen under 6–8 december 2019.
Anmäl dig till audition senast 2/12 till: lillemor.skogheden@vasterbottensteatern.se

Romeo & Julia – Shakespeares berömda kärlekssaga.

Till vårt klassikerår då vi fyller 40 år har teaterns konstnärlige ledare skrivit ett helt nytt manus till klassikernas klassiker – Romeo och Julia. Varför då skriva ett nytt manus?
Ja varför inte? Shakespeare gjorde det ju själv för vad inte så många vet är att han skrev sin pjäs efter en förlaga av Arthur Brooke som kom ut trettio år tidigare.
Så vad skiljer versionerna åt från Shakespeares och Västerbottensteaterns? Allt och ingenting. I vår version är Romeo och Julia två vuxna jämställda människor som möts i gränslös kärlek.
Språket, könsroller och relationerna karaktärerna mellan är respektfullt uppdaterade och fördjupade utan att för den delen förgripa sig på originalberättelsen.

Lek och humor i vår tragedi

Precis som Shakespeare leker vi med rim, rytm och form men det vi spränger också in
massor av nyskriven sång och musik vilket inte finns i originalet. Formen är alltså musikteater – från början till slut. Repliker läses bitvis fritt, bitvis i relation till musik och puls och mitt i
allt börjar aktörerna sjunga. Stor inspiration har hämtats från musikalen Hamilton och filmen London Road. Även om vi befinner oss i 1600-talets Verona i såväl scenografi och kostym
så är musiken modern. Uppsättningen spänner alltså över 400 år vilket öppnar
upp för mycket. Skratt och sorg kommer ur samma källa och vi försöker därför också att lyfta upp leken och humorn i denna världsberömda tragedi. Skratt, glädje och sorg vävs ihop till två och en halv
timme lång musikteater i den västerbottniska sommaren – något du inte vill missa.

Premiär 13 juni 2020! Biljettsläpp 22/1 2020!
Manus och regi: Bobo Lundén
Scenografi: Astrid Maya
Mask & kostym: Helena Andersson
Musik: Cay Nyqvist, Bobo Lundén m.fl.
Medverkande: Gunnar Eklund, Marina Georgescu, Julia Jonsson, Sonja Lindblom, Adam Stanišić  Stålhammar, Ana Stanišić Stålhammar med fler. 10 amatörskådespelare.
Längd: ca 2 tim 30 min inkl paus