{description}

Lediga jobb

Vi söker just nu en Producent till Nordiskt Berättarcentrum. Sista anökningsdag 28/10!

Läs mer här!

Mer om Västerbottensteatern och Skellefteå

Västerbottensteatern är länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern producerar 8-10 nya uppsättningar per år och spelar årligen cirka 400-500 föreställningar i Skellefteå, Umeå och på turné i regionen. Vi spelar årligen för över 30 000 personer. Vi spelar våra förställningar på turné och hemma i Skellefteå. Varje år sätter teatern upp en stor sommarteater. Västerbottensteatern vill vara Stadens stolthet och Regionens kvartersteater.

Västerbottensteatern
Nordlandergatan 1
931 33 Skellefteå

info@vasterbottensteatern.se

Länkar

Läs mer om teatern och våra föreställningar på www.vasterbottensteatern.se.

Läs om vår ungdomsavdelning UngHästen här!

Läs mer om Skellefteå på http://portal.skelleftea.se/

Läs mer om Västerbotten: http://www.visitvasterbotten.se/

Läs mer om Berättarfestivalen i Skellefteå: www.berattarfestivalen.se

Mer om Skellefteå

Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats som ger mer av det kanske mest värdefulla – tid och utrymme för alla människors idéer om ett mångsidigt liv.

Här är förutsättningarna ovanligt bra för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Oavsett om det gäller det där speciella jobbet, drömutbildningen eller den briljanta företagsidén. Eller något så enkelt, eller så svårt, som att få mer tid över till familj och fritidsintressen.

Livskraften kommer från närheten till ett stort utbud av möjligheter: de omväxlande årstiderna, kontrastrika miljöerna, prisvärt och tryggt boende och den rika tillgången på skog, malm och vattenkraft.

Skellefteå är också känt för sin starka kultur av kreativitet och entreprenörskap. Det och vår ärliga öppenhet och jämlikhet i möten med andra sporrar modiga nytänkare till framgångar omvärlden i många fall inte tror är möjliga.

Vi brukar säga att det ligger i vår natur att skapa möjligheter för de som befinner sig här och kommer hit. Till företag ger vi stabilitet och starka samarbeten. Till besökare ger vi friheten att forma sina egna upplevelser. Till alla ger vi tryggheten att följa sina passioner.

Vårt mål är att varje dag vara med och utveckla möjligheten att leva fullt ut till det bättre. Och att i stort och smått göra det lättare för människor att växa genom delaktighet i det kanske mest värdefulla vi har: våra egna och varandras idéer.

Skellefteås kulturliv

Det är ur den starka berättartraditionen som Skellefteås rika kulturliv har vuxit fram. Kreativa och drivna eldsjälar har fört arvet vidare och gett oss ett rikt utbud av inspirerande och utmanande kultur. Väletablerade författare, regissörer, konstnärer och musiker har satt Skellefteå på den moderna svenska kulturkartan. Det visar att Skellefteå är en plats där goda idéer, jämlika möten och kreativitet föder framgång.

Västerbottensteatern är en väl fungerande länsteater med sammansvetsad organisation som är inne i en spännande utvecklingsfas. Kulturhuvudstadsåret Umeå 2014 pågår just nu och där är vi en självklar aktör. Vi har som mål att bli Europas ledande berättarteater och inom ett par år börjar bygget av ett nytt teaterhus i Skellefteå. Västerbottensteatern har en unik spetskompetens i barn- och ungdomsavdelningen UngHästen som jobbar med teater som pedagogik i klassrummen.