belysningsmästare

Belysningsmästare

Västerbottensteatern söker Belysningsmästare!

Västerbottensteatern är en regional länsteater med säte i Skellefteå. Teatern består av sex avdelningar. Tre utövande avdelningar: Teateravdelning, UngHästen och Nordiskt berättarcentrum, samt avdelningarna Administration, Marknad och Teknik. Teaterns vision är att vi skall vara Stadens Stolthet och regionens Kvartersteater. Vår digitala strategi är att vi skall vara ledande på digitalisering inom länsteatrarna i Sverige med fokus på ljud, kommunikation och tillgänglighet. Västerbottensteatern arbetar strategiskt och målinriktat för att öka mångfalden i verksamheten.

Den tekniska avdelningen består av flera underavdelningar som har till uppdrag att genom hög kompetens, kvalité och gott professionellt bemötande tillverka dekor, kostym, mask och peruk, samt skapa ljus- och ljudbilden till olika produktioner i enlighet med det konstnärliga teamets (regissör, scenograf, ljusdesigner m fl) behov.

VI SÖKER NU EN BELYSNINGSMÄSTARE:

Som belysningsmästare på belysningsavdelningen ansvarar du för planering av rigg och utrustning för produktioner, gästspel och turnéer.Du kommunicerar i första hand med produktionens ljusdesigner, gästspelets turnéledare, i samråd med din tekniska chef och teaterns producent. Du planerar även för löpande service av riggen och säkerställer att utrustning handhas på ett korrekt sätt. Du arbetar föreställningsbundet och sköter ljuskörningen av våra föreställningar såväl i huset som på turné. Kvälls- och helgarbete förekommer och planeras månadsvis.

Vi söker dig som har grundläggande elkunskaper och har lång erfarenhet av ljustekniskt scenarbete på fast scen och på turné. Du skall kunna ljusbordsprogrammering, önskvärt på ETC cobalt och ha god förståelse för hela det teatertekniska området. Du skall ha goda kunskaper inom såväl den traditionella ljustekniken som den moderna digitala och inte vara främmande för att jobba med projektorer och mediaservers. Det är önskvärt att du har en teaterteknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har kunskaper i QLab samt kan och vill göra enklare ljussättningar. Körkort B erfordras, C är meriterande.
Som medarbetare är du social och intresserad av att utveckla teatern och din avdelning tillsammans med dina kollegor. Du har god datorvana och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du kan arbeta mot deadlines och trivs med varierande arbetsbelastning.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med provanställningsperiod. Tillträde 1 aug 2019, eller enligt överenskommelse.

Ansökan lämnas digitalt senast den 30 april via följande länk

För frågor kontakta:
Ylva Öhlund Brännholm, administrativ chef, ylva.ohlund@vasterbottensteatern.se , 070-229 56 21
Olga Pettersson, producent, olga.pettersson@vasterbottensteatern.se, 070-622 13 44

Ordförande Teaterförbundet för scen och film, avd 18:
Maria Asserud, maria.asserud@vasterbottensteatern.se, 070-569 56 32