tekniker sökes

Personal Teknik och Ateljéer sökes

Västerbottensteatern tar sikte mot nya Kulturhuset och en spännande expansiv framtid.


Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Västerbottensteatern vars uppdrag är att genom hög kompetens, kvalité, konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Västerbottensteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar teaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Västerbottensteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling i länet. På sikt men även i en snar framtid behöver vi utöka våra enheter med ett antal kunniga, kommunikativa, lösningsinriktade, strukturerade och socialt kompetenta tekniker. Vissa av tjänsterna kan komma att kombineras med uppdrag som turnéledare. Har du erfarenhet av att turnera och/eller av teater verksamhet är det meriterande.
Övriga krav, se under respektive tjänsts beskrivning.

Tekniker på Scenteknik:


Vår dröm är att Du vore lika mycket finsnickare som byggsnickare och dessutom inte kände Dig vilse i våran smedja bland svetsloppor och järnfilspån! . Är intresserad av teater såväl som lokala kulturyttringar.
Erfarenhet och kompetens av allsidigt snickeri är grundläggande. Du skall vara en driftig, noggrann och engagerad medarbetare som brinner för att arbeta med scenbyggnation i såväl team som ensam. Du skall kunna hålla ett högt tempo utan att kompromissa med kvalitén på arbetet. God erfarenhet av att använda träbearbetningsmaskiner på fabrik samt handmaskiner vid montering är ett måste. Du håller dig uppdaterad inom teknikområdet och är en problemlösare. Meriterande kunskaper vi värdesätter är dator/programvara, scenmekanik, elektronik, konstruktion och underhåll av scenteknisk utrustning.

Tekniker på Ljud, Ljus och Bild (LLB):


Du kommer att ansvara för en kombination av teknik som behövs under produktionerna. Teknikområdena är i första hand ljud, ljus, och bild.

Ljuddesigner/tekniker


Vi söker efter en entusiastisk och självgående ljudtekniker till vår ljudavdelning som idag består av 3 fasta ljudtekniker.
Vi söker Dig som har:
• Erfarenhet av live-ljud från teater, konserter, live-evenemang, turné, och även studioarbete.
• Kännedom om och användning av nätverksbaserade digitala mixerbord och matrissystem.
• Grundkunskap inom TCP/IP och datanätverk.
• God kännedom och erfarenhet av trådlösa mikrofonsystem.
• Erfarenhet av planering av tekniska, praktiska ljudtekniska lösningar för olika typer av produktioner. Här är det många olika uppdrag som ska lösas.
• Kännedom om videoverktyg och projicering.
• Notkunskap är en fördel
Arbetsprov i ljuddesign och mixning av surround material kommer att ske.
Meriterande är en utbildning till exempel från DI eller från ljudingenjörsutbildningen i Piteå men praktisk dokumenterad CV kan slå lika högt!

Ljusdesigner/tekniker


Du ansvarar för planering av rigg och utrustning för produktioner och kommunicerar med regissör och scenograf. Du planerar för löpande service av riggen och säkerställer att utrustning handhas på ett korrekt sätt, samt att ljusdatanätverket är väl fungerande.
Du skall inte vara främmande för att växa in i rollen som driven ljusdesigner som vill ligga i teknikens framkant. Vi söker dig som har flera års erfarenhet av ljustekniskt arbete och ljusbordsprogrammering och har god förståelse för hela det teatertekniska området. Det är önskvärt att du har en teaterteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper inom den moderna ljustekniken såväl som den traditionella, och är inte främmande för att jobba med projektorer och mediaservers, nätverk och signaldistribution.
Kunskaper i QLab och TiMax är önskvärt.
___

Samtliga tjänster kräver alltså en dokumenterad kompetens baserad på erfarenhet eller utbildning inom dessa teknikområden.

Körkort B erfordras C är meriterande. Du har god datorvana och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Du kan arbeta under tidspress och trivs med att arbetsbelastningen varierar.
Arbetstiderna varierar och är schemalagda, både vardagar och helg kan förekomma.

Ansök: jobb@vasterbottensteatern.se
För frågor Kontakta:
Manne von Ahn Öberg, teknisk chef, 070 766 67 10

Ordförande Teaterförbundet Scen och Film, avd 18:
Maria Asserud, 0910 – 71 56 20