teknisk chef

Teknisk chef sökes

Västerbottensteatern söker ny Teknisk chef!

År 2021 flyttar Västerbottensteatern in i ett nytt banbrytande Kulturhus i Skellefteå som nyss börjat byggas. SARA Kulturhus som byggs i trä. Vi söker nu en Teknisk chef som skall leda och utveckla den tekniska avdelningen in mot det nya huset. Avdelningen omfattar såväl tillverkning av dekor och kostym som scen och turnéteknik.

Arbetsbeskrivning
I den tekniska chefens ansvarsområden ingår att leda och planera det dagliga arbetet kring våra föreställningar i huset och på turné, samt olika gästspel. Arbeta tillsammans med teaterns producent för att se till att produktion och tillverkning flyter smidigt. Ansvara för schemaläggning, budget och större inköp till produktioner, upphandling, samt rekrytering av frilansande tekniker. Upprätthålla kontakter med Skellefteå kommun kring frågor som rör huset; ventilation, ombyggnad, städning, snöskottning m.m. Du deltar även i byggprocessen kring det nya kulturhuset. Som teknisk chef blir du en del av ledningsgruppen där du förväntas ta en aktiv och kreativ roll. Din närmaste chef är teaterns VD.

Ytterligare information
Västerbottensteatern har sex (6) avdelningar; Teateravdelningen, UngHästen som arbetar med barn och unga, Nordisk Berättarcentrum som arbetar med berättande, samt avdelningarna Administration, Teknik och Marknad. Teaterns vision är att vara Stadens Stolthet och Regionens Kvartersteater. Vi har även en digital vision där vi skall vara ledande på digitalisering inom länsteatrarna i Sverige med fokus på ljud. Tjänsten är en tillsvidare anställning med en provanställning på 6 månader.

Kvalifikationer
Du skall vara intresserad av att arbeta nära dina medarbetare och vara till gott stöd för dem i det dagliga arbetet. Du bör vara bra på planering och prioritering, ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga och kunna hantera eventuella konflikter som kan uppstå. Vi ser gärna att du är nyfiken på andra, har en förmåga att sprida arbetsglädje och brinner för att få din avdelning att blomstra!

Det är viktigt att du:
• har dokumenterad scenkonst- och ledarerfarenhet
• är en god planerare
• är lyhörd

Vi ser också gärna att du har:
• erfarenhet av turné
• kunskap om konstruktion
• digital kompetens
• stort kontaktnät

Sista datum för ansökan 15 oktober. ANSÖK PÅ WIKAN.SE!
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde 1 januari 2020, eller enligt överrenskommelse.

Vid frågor angående tjänsten, kontakta Maria Asserud, fackordförande Teaterförbundet 070-5695632 eller Ylva Öhlund Brännholm, administrativ chef 070-2295621.