Jan Modin

Jan Modin

Vad heter du och beskriv den roll/roller du spelar i föreställningen Bröderna Lejonhjärta:

– Jag heter Jan Modin, och jag spelar Jossi, den vänlige och generöse ägaren av värdshuset Guldtuppen. Han tar emot Jonatan och Skorpan med öppna armar men visar sig också bära på en hemsk hemlighet…..
Jag spelar också Veder, en av Tengils officerare. En våldsam underhuggare som vill uppåt i karriären.

Beskriv kort din artistbakgrund.
– Jag är utbildad vid Statens Scenskola I Malmö. Spelat och regisserat på stadsteatrarna i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, länsteatrar och fria teatergrupper. Två somrar på Fredriksdalsteatern. Medverkat i en mängd tv-produktioner t.ex. Tusenbröder, Inkognito, Biciklo, Snutar och nu senast Katsching. Läser in ljudböcker och dubbar film och serier. Gör bl.a. Bärgarns röst i Bilar-filmerna.

Vad tycker du är speciellt med Bröderna Lejonhjärta?
– Historien om pojkarna som visar prov på större mod än många vuxna är magisk. I sagan om kampen mellan det onda och det goda finns det dessutom gott om svängrum för mig som skådespelare. Det gäller bara att hitta en balans mellan de stora uttryck, som utomhusteatern kräver, och finliret i gestaltningen av Jossi och Veder.

Varför ska publiken se föreställningen?
– För att det inte finns något härligare än att sitta under susande lövträd tillsammans med fyra hundra andra och höra musiken spela upp. Att veta att tjugofem man, proffs och amatörer, kommer att ge allt för att den här kvällen ska bli oförglömlig!!