Johan Marenius Nordahl

Johan Marenius Nordahl

Vad heter du och beskriv den roll du spelar i föreställningen:
– Jag heter Johan Marenius Nordahl, och spelar storebrodern Jonatan som är en varm, stabil och omtänksam människa. Utåt sett en stark och heroisk ung man, men som bär på mycket hemskheter som han ofta tränger bort för att finnas där för sina närmsta. Framförallt för sin bror, som han älskar över allt annat.

Beskriv kort din artistbakgrund:
– Jag är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö, 2014-2017. Nyligen lämnat Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där jag spelade Birk i Ronja Rövardotter. Utgör en av huvudrollerna i en kommande svensk tvserie med premiär i september 2018.

Vad tycker du är speciellt med Bröderna Lejonhjärta?
– Det speciella och kanske annorlunda med Lejonhjärta är att den är så enormt mänsklig och enkel i sin storslagenhet. Den enorma kärleken till livet, till hoppet och till en bror. En villkorslös kärlek som är ostoppbar. Allt kan kokas ner till den kärleken och den hoppas jag vi kan förmedla i sommar. I stekande sol med sång, dans och en enorm skopa glädje!

Varför ska publiken se föreställningen?
– Regissören har utlovat solgaranti. Det är Astrid Lindgren. Det är utomhusteater. Det är en fin ensemble. Det är sång, dans och folkfest. Det är kärlek! Vad mer behövs?