Victor Morell

Victor Morell

Vad heter du och beskriv den roll/roller du spelar i Bröderna Lejonhjärta?
– Jag heter Victor Morell, jag spelar Karl ”Skorpan” Lejonhjärta som är en 9-årig pojke som har svårt att tro på sin egen förmåga. Men med hjälp av sin storebror Jonatan inser han att han bär på ett stort mod. Han älskar sin bror mer än allt, och dit Jonatan går följer Skorpan med.

Beskriv din artistbakgrund:
– Utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö (2010-2013), och har sedan dess arbetat som frilansande skådespelare. Har medverkat i flertalet uppsättningar på bland annat Helsingborg, Malmö och Uppsala stadsteater. Sågs nu senast under hösten och våren på Riksteatern i föreställningen ”Åååå snälla följ mig <3<3<3”Vad tycker du är speciellt med Bröderna Lejonhjärta?
– Jag tycker att Bröderna Lejonhjärta är en så oerhört vacker och gripande berättelse. Har alltid varit en av mina Astrid favoriter. Just därför är jag så himla glad och peppad att få vara en del av detta äventyr tillsammans med alla fina kollegor. Min förhoppning är att vi ska lyckas skapa en enda stor smällkaramell fylld med spänning, roligheter, tokigheter och viktigast av allt – en stor dos värme och kärlek.

Varför ska publiken se föreställningen?
– Astrid Lindgren, teater i en fantastisk miljö och fika – what’s not to like?