{description}

Partners

Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft sponsrar Västerbottensteaterns barn och ungdomsteater under åren 2013 till 2015. Detta innebär att fler skolor i länet har möjlighet att se teater.
Skellefteå Kraft är också initiativtagare till Berättarkraft tillsammans med Västerbottensteatern och Berättarfestivalen i Skellefteå. Berättarkraft är en tävling i muntligt berättande där vinnaren får ett stipendum i form av en resa till en Europeisk berättarfestival. Läs mer på: www.berattarkraft.se

Region Västerbotten

Region Västerbotten är tillsammans med Skellefteå Kommun ägare av Västerbottensteatern. Region Västerbotten finansierar också särskilda projekt. ELB – Europas ledande berättarteater är ett aktuellt projekt som Region Västerbotten finansierar.

Länsförsäkringar

Sedan 2008 har Riksteatern Västerbotten och Länsförsäkringar Västerbotten ett samarbetsavtal som innebär att en Västerbottensteater föreställning på turné sponsras. Medlen går oavkortat till länets arrangörer, vilket möjliggör även för föreningar på mindre orter att ta emot scenkonst och därmed öka kulturintresset och stimulera utvecklingen i hela länet.