Gå direkt till textinnehållet

AN IMMIGRANT’S STORY

Självbiografisk satir om att vara migrant. Wanjiru Kamuyu levandegör känslosamma immigrationsberättelser genom en fusion av dansstilar och smärtsamma minnen.

I solot An Immigrant’s Story utforskar Wanjiru Kamuyu en immigrants plats och tillhörighet. Hon tar oss med på en personlig resa med hudnära berättelser om att få sina rötter uppryckta, att vara annorlunda och att desperat försöka hitta sin plats.

Ensam på scen, omgiven av 35 svarta stolar, berättar Kamuyu med ord och dans, om den objektifiering, exotifiering och rasism hon mött under sitt liv som kosmopolit. Hon reflekterar över den vita cis-mannens privilegium, komplexiteten hos en utlänning och hur fördomar och kulturella preferenser kan slå knut på tillvaron.

Likt en smältdegel kombinerar hon afrikanska, europeiska och amerikanska influenser i sitt arbete. Hennes kropp är en ständigt föränderlig karta som införlivar nomadens stigmatisering och assimilering. Allt med en satirisk underton som övertygar med sin rättframhet.

 

Mån 11 april kl. 19:00
Scen 2, Sara kulturhus
Ord pris: 205 kr, ungd (tom 26 år)/stud: 155 kr
Längd: 55 min
Koreograf och medverkande: Wanjiru Kamuyu
Musikkomposition: LACRYMOBOY
Ljus: Cyril Mulon
Kostym: Birgit Neppl

I samarbete med Norrlandsoperan via Dansnät Sverige. En del av SE dans.

  1. Scen 2, Sara kulturhus

    Köp Biljett
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.