Gå direkt till textinnehållet

Berättarklubb – Inställd!

Välkommen till Berättarklubben som följer upp Berättarfestivalen med ännu mer berättarkraft och lyssnarglädje. På scenen möter vi tre av stipendiaterna i årets Berättarkraft, Monica Lindgren i sin succéföreställning Lyckligare nu tillsammans med pianisten Mattias Kågström.

Berättarkraft-stipendiaterna Eva Branzell, Carl Holmström och Hedda Morén bjuder på sina finalberättelser på temat Villfarelser och missförstånd. Frågor som ställs är bland annat: Vad lurpassar där ute i mörkret? Tänk om mörkret finns inom en själv? Eller om man egentligen försöker leva någon annans liv?

Mattias Kågström serverar ett musikaliskt mellanspel och han har lovat att speciellt för detta tillfälle även göra det med sång.

Lyckligare nu eller Kan man ha roligt utan sprit?
Efter drygt 30 år som komiker, skådespelare och producent samlade Monica Lindgren kraft för att presentera sin personliga monolog om resan ut ur en av vår tids största folksjukdomar. Hennes underhållande och engagerande berättelse med både humor och allvar, prat och sång om något så tabubelagt som alkoholism har gjort stor succé. Och nu får vi ännu en chans att ta del av den. Vid sin sida har Monica stöttepelaren Mattias Kågström – helt oskyldig i sammanhanget men en glad och musikalisk ”sidekick”.

Trots att var 10:e person som dricker alkohol i Sverige får problem så är det ingenting vi pratar om särskilt öppet. Som komiker ställer Monica också frågan: ”Kan man verkligen skämta om alkoholproblem?” Det blir en stark resa ner till botten och tillbaka – från skuld och skam till glädje och stolthet via sång, musik och många igenkännande skratt. Ja, hon är inte bara nykter alkoholist – hon är ju också komiker och en helt vanlig ”männisch”!

Manus: Monica Lindgren
Konstnärligt öga: Anna Azcárate
Musiker: Mattias Kågström
Producent: Västerbottensteatern i samarbete med Monica Lindgren Produktion AB

24 november kl 19.00
Västerbottensteatern
Längd: ca 2 timmar med paus

Biljettpris: 200 kr

Biljettförsäljning: Tickster.com eller
Skellefteå Turistcenter, Trädgårdsgatan 7, tel. 0910-45 25 15. Öppettider: Måndag-fredag 10-18, lördag 11-15

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.