Gå direkt till textinnehållet

Berättarkraft med temat Ändrade planer– final!

Nu ska det avgöras – vem blir Årets berättare? I finalen deltar de berättare som utsetts till årets Berättarkraftstipendiater.

Berättarkraft är ett stipendium med syfte att uppmuntra och utveckla det muntliga berättandet i Västerbotten. Den som söker till stipendiet och blir antagen får vara med om att ta fram en egen berättelse på årets tema. Detta sker genom två olika workshops, där den första lägger fokus på berättelsen och den andra på hur man kan berätta den. Målet är att hitta en berättelse på ca 10 minuter som framförs under Berättarkraftfinalen i samband med Berättarfestivalen i Skellefteå.

Vid finalen får de framföra sina berättelser som de förädlat och förfinat. En jury utser sedan den som får hedersutmärkelsen Årets berättare 2021.

Årets tema är Ändrade planer
För vem? Varför och när? Vad var förhoppningarna och vilka blev konsekvenserna av dessa ändrade planer? Du kan låta kreativiteten sväva fritt och associera lika fritt – vilken berättelse skymtar du bakom begreppet Ändrade planer?

Pausunderhållning
Under juryns överläggning, som startar ca 14.15, blir det pausunderhållning av Iiris Viljanen.

Berättarkraft är ett samarbete mellan Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern och Skellefteå Kraft. Representanter för dessa fungerar även som jury som utsett vilka som antas som stipendiater i årets Berättarkraft.

Foto: John Gibbons/Unsplash

Fri entré, men biljett krävs.
Plats måste intas senast 10 min innan föreställning, i annat fall kan platsen tilldelas annan.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern

  1. Sara kulturhus, Scen 2

    Köp Biljett
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.