Gå direkt till textinnehållet

BROTTAS MED ORDEN: Sara om språket

Reflektioner och mat kring Sara Lidmans språk.  

Medverkande: Enar Nordvik, Ellenor Lindgren och Harald Larsen 

Tvårättersmiddag varvat med prat och uppläsning av texter om och av Sara.  

I begynnelsen var ordet – vilken grym och svår utsaga. Men att för barnet en av de första och största orsakerna till begeistring är ordet – det tror jag bestämt. Något så underbart som att tingen har namn, att bordet heter bord och spisen spis, det räcker som fantasinäring i många år. För somliga tar den aldrig slut. Saken är något mer i och med att den har ett namn. Eller varför presenterar vi oss? – – – Och jag tycker mig med bestämdhet kunna minnas den tid då man var ordlös och avundades de vuxna för att de samtalade.

Kostnad: 350 kr för medlemmar i Sara Lidmansällskapet och 400kr för övriga. Anmälan sker genom inbetalning av kostnaden via Swish till 072 200 28 83 (Tomas Marklund, kassör i Sällskapet).

Kostnad: 350 kr för medlemmar i Sara Lidmansällskapet och 400kr för övriga.

Anmälan sker genom inbetalning av kostnaden via Swish till 072 200 28 83 (Tomas Marklund, kassör i Sällskapet).  

Arrangör: Sara lidman sällskapet, Medlefors folkhögskola och ABF

En del av Berättarfestivalen

  1. Medlefors folkhögskola

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.