Gå direkt till textinnehållet

Hockeypoesi och Under ytan-författarsamtal

Författarsamtal med Sara Dahlin, författare till Rinkside, en diktsvit och Jonas Fahlman, författare till flera böcker om hockey och Under ytan. 

Rinkside är en diktsvit om längtan, väntan och kärlek till is. Att bo på en plats där hockeyn och bygdens lag påverkar allt. Träffa Författare Sara Dahlin som även läser ur diktsviten.

Medverkande: Sara Dahlin, författare, född och uppvuxen i Skellefteå. Hon debuterade våren 2022 med hockeylyrik.

Moderator: Jonas Fahlman, Skellefteå, författare till flera böcker om hockey och Under ytan.

Under ytan:

Skellefteå, en stad i snabb och spännande förvandling.

Etableringen av den gigantiska batterifabriken skapar en tillväxt som saknar motstycke. Sara kulturhus erövrar internationell beundran. Och bygdens hockeylag fortsätter att vara ett av Sveriges bästa. Men under ytan kokar känsloyttringar som inte tål dagsljuset – en otäck cocktail fylld av hämndlystnad, bitterhet, svek, hemlig åtrå, sex, aggressioner och otrohet.

En morgon hittas ett lik i Skellefteälven. Kroppen identifieras som en känd person i Skellefteås toppskikt. Ingenting blir längre som det förut varit. Hur långt är någon beredd att gå för att en annan människa ska dö? Eller för att själv inte längre vilja leva?

Under ytan är en kommande roman om kulturlivet i Skellefteå, norrländsk noir med hög spänningsfaktor och sensuell laddning.

Möt Skellefteförfattarna Sara Dahlin och Jonas Fahlman i ett samtal om Under ytan.

Fri entré.

Arrangör: Akademibokhandeln Skellefteå

En del av Berättarfestivalen 2022.

  1. Akademibokhandeln, Nygatan 42

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.