Gå direkt till textinnehållet

Ljudet av tystnad

Författarmöte med Tomas Sjödin.

”Den goda tystnaden handlar mer om att hitta tonen än att bli tyst, inte om vad man vill slippa höra, men vad man längtar efter att få höra.”

Så skriver Tomas Sjödin i Ljudet av tystnad, den bok som är en direkt uppföljare till hans storsäljare Det händer när du vilar.

Med utgångspunkt i en ensam resa genom Wyoming, USA skildrar han upptäckten av en tystnad som i vår värld är direkt utrotningshotad, och sätter ord på den förändring det innebar att införa en stunds medveten tystnad i en annars ganska pratsam vardag. På ytan är allt sig ganska likt, men under ytan är förändringen total. I tystnaden finns dörrar till världar och vidder. Tystnaden är inte målet, den är början på en väg som leder ut i bönens vidunderliga, rymliga och rika universum. I boken möter författaren människor med lång erfarenhet av tystnad, lyssnande och bön.

Boken är en vindlade berättelse som tar läsaren genom storm och stiltje, oro och frid, gryningar och nattlig svärta, djupa skogar och det avskilda hörnet i hemmet. Ljudet av tystnad är en djupt personlig berättelse om konsten att värna det inre livets helhet i fragmentiserad tid.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

 

Foto: Maria Lindeskär, Divinephoto/Libris förlag) Licens: Creative Commons erkännande

Biljettpris: 100 kr (serviceavgift 20 kr tillkommer vid online-köp).
500 platser finns tillgängliga.
Insläpp: 30 min före
Försäljning: Skellefteå Turistcenter eller Ticketmaster. (länk nedan)

Arrangör: Skellefteå landsförsamling, S:t Lukas, Sensus och Bilda.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.