Gå direkt till textinnehållet

Musik och berättande – Hjelle

Andreas ”Hjelle” Hjelmér är låtskrivaren i Malmöbandet Bäddat för Trubbel. Han har hunnit med att spela in tre stycken kritikerrosade soloalbum där han tolkar samtiden från sitt utkikstorn i Teckomatorp.

Hjelles berättelser utgör en nästan försvunnen berättarkonst i det dagsaktuella samtalet. Han tecknar den ”vanliga människans” strävanden liknande de vi möter i den engelska filmskaparen Ken Loach karaktärer. Paret som vinner eller förlorar sitt livs kärlek på den lokala pizzerian, lönearbetets monotoni, där värmen som alstras oftast bara räcker till löningshelgen. Musikaliskt så jämförs Hjelle ofta med skånekollegorna Wilmer X. De musikaliska rötterna kommer från Dr Feelgood, Little Richards med en närvarande estetik av punkvågen från Klippan.

”Hjelle kan det där med att beskriva det vardagliga. Det stora i det lilla. Eller det lilla i det stora. Verkligheten”
Jonas Bark Sonic Magazine betyg 8/10

”Svårt svängig, underbart ohipp pubrock på punkbotten, lysande koncisa texter om allmängiltiga vardagsproblem med perfekt balans mellan bottenlös misär och stor humor.”
Håkan Steen Aftonbladet betyg ++++

 

Lyssningstips på Spotify »

Hjelle på Folk & Rock i Malmö.

Pris: 100 kr
Biljetter från 1 sept.

Arrangör: Forum Museum Rönnskär i samverkan med Nordiskt Berättarcentrum och med stöd av Skellefteå kommun Kulturavdelningen.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.