Gå direkt till textinnehållet

Musikaliska Talks – Ingmarie Halling

Hon har turnerat med ABBA och har lång erfarenhet från den svenska musikbranschen, men har även jobbat med film, tv och teater. Nu aktuell som creative producer/curator för Avicii Experience. Möt Ingmarie Halling som med sin egen berättelse som ramexempel kommer att samtala med Per Strömbro om att tro på sin idé och inte vika ner sig, om projktlederi, kreativitet , hönan och ägget och att livet är kort – ha kul!

Ingmarie Halling är född i Luleå 1953, uppväxt i Umeå. Hon har tre vuxna barn, bor i ett gammalt missionshus i Småland, strax söder om Västervik. Ingmarie säger själv om sitt yrkesliv:

”Jag blev kär i en gitarrist från Örebro 1970, vi flyttade till Stockholm och var ett par i 10 år. Han spelade med Ulf Lundell, ABBA, Ted Gärdestad, Pugh Rogefelt, Skifsoch många fler. Mycket musik hemma och många musiker i vänskapskretsen. Många blev mina vänner och är det fortfarande.

På 1970-talet gick jag simlärarutbildning och blev senare elev på Riksteaterns Perukmakeriet, jobbade med teater, balett, musikaler. 1977 fick jag frågan om att åka med ABBA till Australien på turné, vidare till Europa, USA, Canada och Japan.

Pluggade även svenska på SU, gick en kurs på Filminstitutet ”Att producera för film och teater”, har jobbat med film, TV, teater och musikaler fram till 2008 då jag fick jobb som producent för ABBA The Museum.

I skrivande stund arbetar som creative producer/curator för Avicii Experience. Det ska bli en ny utställning på Sergels Torg i Stockholm och tre nya utställningar efter det.”

Foto: Christine Olsson

Fri entré, men biljett krävs.
Vid föreställning med fri entré måste plats tas i anspråk senast 10 minuter före föreställning – din plats kan annars överlåtas.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern i samverkan med Skellefteå Musikaliska.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.