Gå direkt till textinnehållet

Nya förutsättningar

Två lokala profiler berättar på temat Nya förutsättningar.

TISDAG 19 OKTOBER
Sofia Andersson Lundberg
, programchef för Sara kulturhus, är en av berättarna på tisdagen. Sofia berättar kl 12.00.
– Jag brinner väldigt mycket för Skellefteå som plats, för Skellefteborna och för Skellefteås framtid. Det är därför en stor ära för mig att kliva in i Sara kulturhus som jag vet kommer betyda mycket för Skellefteås fortsatta utveckling, berättade Sofia i ett pressutskick i samband med att hon fick jobbet.

Philip Cohen, f d företagare, har också tackat jag till att berätta på temat Nya förutsättningar. Philip berättar från kl 12.30.
Philip har även varit ideellt engagerad i Sankt Olovs församling och Rädda barnen under många år.
– Barnen är det viktigaste vi har. Det är lätt att säga, men att ge kärlek och omsorg till barn och se dem utvecklas är det mest fantastiska man kan få vara med om, sa han i en intervju för raddabarnen.se för ett antal år sedan.

ONSDAG 20 OKTOBER
Elisabeth Engberg
, historiker och föreståndare för Enheten för demografi och åldrandeforskning vid Umeå universitet, är en av berättarna onsdagen. Elisabeth berättar kl 12.00.
– Tre gårdar och 24 hektar obebyggd ängs- och myrmark i Norrböle by blev staden Skellefteå 1845, men det dröjde till 1881 innan staden fick fulla stadsrättigheter, berättade Elisabeth i tidningen Växa för två år sedan.

Pär Lindström, ordförande i Skellefteå stadsmission, är den andre berättaren under onsdagen. Pär berättar kl 12.30.
Han, som var journalist på lokaltidningen Norran i 41 år före pensionen, greppade ordförandeklubban 2019.
– Stadsmissionen är en verksamhet som är väldigt behövd och väldigt bra, men bristen på pengar är ett ständigt återkommande problem, berättade han i en intervju i församlingstidningen Nära samma år.

Foton på Philip Cohen och Pär Lindström: P-O Sjödin

Fri entré.
Ingen förbokning, men begränsat antal platser.

Arrangör: Sankt Olovs församling

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.