Gå direkt till textinnehållet

Om jag skulle predika i dag?

Författarmöte med Gunnar Sjöberg och Lars Segerstedt som berättar om sin bok Om jag skulle predika idag?

Prästen Gunnar Sjöberg har, tillsammans med konstnären Lars Segerstedt, formulerat tankar om tro och livet utifrån kyrkoårets teman i boken Om jag skulle predika idag.

Det var inte meningen att texterna, som alla har publicerats på Gunnars Facebook-sida, skulle bli en bok.
– Jag tolkade och borrade i de 3 000 år gamla bibeltexterna fört att sätta in dem i en nutid och vardaglig kontext, berättar han i Norrbottens-Kuriren.

Vid nyåret 2020 träffade Gunnar sin vän Lars och Lars började i sin tur att tolka samma teman i bild.
– Det handlar inte om att Lars har illustrerat mina texter, utan snarare om ett samtal mellan text och bild utifrån våra egna utgångspunkter i kyrkoårets teman. Konst är kraftfullt och har förmånen att lämna tolkningar till betraktaren, berättar Gunnar till samma tidning.

Boken, som är på 120 sidor, innehåller ett uppslag för varje söndag och berör bland annat samtidens rädslor, oro och nåd.

Gunnar Sjöberg är född i Korpilombolo och har bott i Skellefteå under en period.
– Jag gick på Brännanskolan och spelade basket med KFUM Skellefteå, berättar han.

Han, som numera bor i Skillinge på Österlen, har bland annat jobbat som präst i Luleå och i Spanien samt som kommunikationschef på kyrkokansliet i Uppsala. Han har också medverkat i ett flertal böcker och skrivit krönikor i Norrbottens-Kuriren under tio år.

Lars Segerstedt är bland annat pappa, sjukhuspräst och bildkonstnär.
– Jag har rotskott från Uppsala till övre Norrland och gick delar av högstadiet och hela gymnasiet i Skellefteå, berättar han.

Författare: Gunnar Sjöberg.
Bild: Lars Segerstedt.
Förord: Åsa Petersen.
Förlag: Ordfirman.

Foto: Privat

Fri entré.
Platser: 100

Arrangör: Skellefteå landsförsamling

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.