Gå direkt till textinnehållet

TORGNY LINDGREN & HÄLSNINGAR HEMIFRÅN

Berättaren Stig Östman gör ett välkommet återbesök på Berättarfestivalen med sin tolkning av Torgny Lindgrens berättelse Mandelpotatisen.

Den längsta och kanske också starkaste historien i Torgny Lindgrens ”Legender” är den om Otto i Korpmyrberget. Det är en ensamvarg som hyser ovanligt stor omsorg om det egna hemmanet. Så mycket att han också utvidgar det, genom att då och då flytta på rågångstenarna. När hans bröder uppmärksammar denna egendomliga förändring tillkallar de en lantmätare vars syn på lagar och ordning får Otto att ta lagen i egna händer. Ja, han var ju tvungen.

Stig avslutar kvällens program med en hälsning hemifrån som aldrig tar slut…

För Skellefteåpubliken är Stig Östman en välbekant och uppskattad scenpersonlighet, både som berättare och skådespelare. Han har bland anat medverkat i Västerbottensteatern uppsättningar av Norrlands akvavit och Hummelhonung. Han har också tidigare gjort stor succé med sina berättarföreställningar baserade på Torgny Lindgrens berättelser som bland andra Vatten.

Foto: Monica Lindgren

Berättarlunch. Pris: 250 kr inkl lunch.

Servering från kl 11.30 – kom gärna i god tid.

Arrangör: Nordiskt Berättarcentrum – Västerbottensteatern

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.