Gå direkt till textinnehållet

VÄRLDEN ENLIGT ROSLING – INSTÄLLT

Pga pandemin och den ökade smittan i Skellefteå så stänger teatern mars månad ut.

Som första teater någonsin sätter Norrbottensteatern upp Hans Roslings liv och tankevärld!

Världen enligt Rosling är en helt nyskriven pjäs som bygger på läkaren och folkbildaren Hans Roslings världsberömda böcker och föreläsningar om tillståndet i världen. Precis som Roslings föreläsningar är pjäsen en komisk föreläsningsshow i högt tempo. Tre skådespelare tar oss med på en hisnande resa och slår hål på våra egna fördomar om världen. För vad tror du själv? Hur många procent av världens flickor har en grundskoleutbildning idag? Har krigen mellan nationer minskat eller ökat de senaste 50 åren? Och hur många procent av alla barn världen över får idag någon form av vaccination? Tänk om svaret är bättre än du kunde föreställa dig? Allt blir inte sämre. Mycket blir faktiskt bättre och det är inte för sent att rädda världen!

Materialet har dramatiserats av Rasmus Lindberg, vice teaterchef och dramatiker. Regissör är Ragna Wei som lett Borås Stadsteater och även grundat och drivit Teater Insite i Malmö.

”Tekniken och tajmingen sitter, skådespelarna jobbar sig svettiga och presterar på topp…””En mäktig scenkonstupplevelse.” ”Säkert hade Hans Rosling lett och nickat gillande om han fått uppleva detta.” (NSD)

ENG: ”The world according to Rosling” is a completely new play based on the doctor and educator Hans Rosling’s world-famous books and lectures on the state of the world.

 

Tisdag 16 & onsdag 17 mars kl 19.00
Plats: Västerbottensteatern
Ord pris: 250 kr inkl fika
Ungdom/stud: 180 kr inkl fika
Längd: 1 tim 20 min
Pjäsförfattare: Rasmus Lindberg efter Hans Roslings memoarbok, föreläsningar & faktabok.
Medverkande: Linda Wincent, Nora Bredefeldt, Isak Holmen

Biljetter släpps 20 januari
Biljettförsäljning: Tickster.com eller
Skellefteå Turistcenter, Trädgårdsgatan 7, tel. 0910-45 25 15. Öppettider: Måndag-fredag 10-18, lördag 11-15.

Coronaanpassat besök:
Vi säljer ett begränsat antal platser i cafédukning med stort avstånd mellan platserna.
Läs mer om Västerbottensteaterns coronaanpassningar här >>

    Bilder från föreställningen

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.