Gå direkt till textinnehållet

Workshop: NORDISK MYTOLOGI – BERÄTTELSER FÖR IDAG

En praktisk workshop online där deltagarna får insikt i hur man arbetar med nordisk mytologi och berättande.

Deltagarna får en introduktion till de estetiska instrument som används för att förmedla berättelserna, och hur dessa instrument kan omvandlas till pedagogisk kurs för att förstå nordiska myter.

Workshopen vänder sig till alla som är intresserade: berättare, pedagoger och andra – såväl professionella som amatörer är välkomna.

Mimesis Heidi Dahlsveen (Norge) har arbetat som berättarkonstnär sedan 1996 både i hemma i Norge och utomlands. Heidi har deltagit i ett antal internationella festivaler och i två EU-projekt som handlar om konsten att berätta muntligt. Hon har sålt föreställningar till DKS och turnerat internationellt.

Heidi är førstelektor i muntligt berättande och gav 2008 ut ämnesboken ”Introduction to oral storytelling”, Universitetsforlaget. 2019 kom hon med sin andra akademiska bok. Hon har skrivit flera vetenskapliga artiklar om muntligt berättande, där hon använder konstnärlig forskning som en ingång för att förstå muntligt berättande och narrativ. Hennes fokus är att låta de traditionella berättelserna belysa samtida teman.

OBS! Begränsat antal platser. Anmäl dig senast 21/4 till Theresa Eriksson

Måndag 26/4, kl 18.00-21.00.

Workshopen genomförs online i
mötesverktyget Zoom.

Max 20 deltagare.
Deltagandet är kostnadsfritt, men kräver anmälan senast 21/4.

Anmälan till Theresa Eriksson.

    Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.