Gå direkt till textinnehållet
Foto på föreställning i ÅKK

ROBERTSFORS – Årets Kulturkommun 2020/2021

ROBERTSFORS – ÅRETS KULTURKOMMUN 2020/2021

Årets Kulturkommun i Västerbotten är en utmärkelse som tilldelas en utvald kommun i länet. Robertsfors är Årets Kulturkommun 2020/21.

Motiveringen lyder: ”För ett aktivt och mångårigt kulturstöd som möjliggjort ett rikt kulturellt föreningsliv, ett stort musik- och  teaterutbud och en välbesökt årlig kulturvecka.”

Bakom utnämningen står Västerbottens museum, Västerbottensteatern och Norrlandsoperan.
Året innebär ett extra stort utbud av kultur från länsaktörerna, som planerar och genomför publika arrangemang, workshops, program för skola, debatt och mycket mer, även lokala företrädare anordnar en rad kulturevenemang.

VINTERN / VÅREN 2021

Västerbottensteatern i samarbete med Robertsfors kommun arbetar intensivt med att hitta kreativa lösningar för att kunna fortsätta erbjuda olika kulturella upplevelser under vintern och våren 2021. Kulturarrangemang kommer fortlöpande anpassas till utvecklingen av pandemin och de direktiv som myndigheterna ger. Följ året på Robertsfors kommuns webbsida www.robertsfors.se, i evenemangskalendern på www.visitrobertsfors.se och på sociala medier: Facebook och Instagram. Där uppdateras löpande allt som händer under året.


17 & 24 FEBRUARI – Berättarfika online

Visst saknar vi möten med berättare i dessa tider! Men i väntan på fysiska möten hälsar vi alla berättarsugna i Robertsfors välkomna till ett digitalt eftermiddagsfika som en del i Årets Kulturkommun. Ordna ditt eget favoritfika så träffas vi på nätet för att under lättsamma former dela berättelser enligt en metod som kallas Storysharing. Träffarna leds av Nordiskt Berättarcentrums Lillemor Skogheden. Alla är välkomna att delta men förhandsanmälan krävs – vi har begränsat antal med platser kring fikabordet för att kunna behålla den gemytliga och intima stämningen.

ENG: Digital storytelling café in Robertsfors.

Ons 17 & 24 februari kl 14.30-15.30
Plats: online – länk delas direkt till de förhandsanmälda.
Alla i Robertsfors – Årets kulturkommun 2021, är välkomna att delta, men begränsat antal platser, förhandsanmälan krävs. Anmälan och mer information: lillemor.skogheden@vasterbottensteatern.se

 

Läs mer om vintern och vårens uppdaterade program på www.robertsfors.se och www.visitrobertsfors.se

 

Ladda ner programmet för
Årets Kulturkommun här! >>

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.