Gå direkt till textinnehållet

STORUMAN – Årets Kulturkommun 2019/2020

STORUMAN – ÅRETS KULTURKOMMUN 2019/2020

Årets Kulturkommun i Västerbotten är en utmärkelse som tilldelas en utvald kommun i länet. Storuman är Årets Kulturkommun 2019/20.
Motiveringen lyder: ”För ett historiskt starkt kulturintresse och med fokus på att få barn och unga att utöva kultur. Genom kulturen har dörrar öppnats för fortsatt kreativitet och utforskande vilket på sikt kommer hela kommunen till del.”

Bakom utnämningen står Västerbottens museum, Västerbottensteatern och Norrlandsoperan. Året innebär ett extra stort utbud av kultur från länsaktörerna, som planerar och genomför publika arrangemang, workshops, program för skola, debatt och mycket mer, även lokala företrädare anordnar en rad kulturevenemang.

Läs mer www.storuman.se/evenemang
Följ @Storumanskommun

Avslutning för Storuman som årets kulturkommun:

Kulturen som samhällsbärare, spelar den någon roll?

22 september kl 18.00, Storumans Folkets hus

Det är hög tid att diskutera kulturens betydelse för en plats och för de som bor där.

Politiker och företrädare för kulturen deltar. Moderator Pia Sjögren. Fri entré.

P g a Covid 19 är det begränsat antal platser, föranmälan krävs. Anmälan skickas till sofia.andersson@vbm.se senaste den 20 september.

Arrangör: Västerbottensteatern, Norrlandsoperan, Västerbottens museum och Storuman kommun – Årets Kulturkommun i Västerbotten 2019/20.

TIPS! 22 sept kl 19.00 invigs Storuman som Årets berättarkommun 2020/2021

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.