Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern
Lärare i Vindeln deltar i berättarworkshop

Berättande i Vindelns skola

Under arbetet med Årets Berättarkommun finns naturligtvis Vindelns unga invånare och deras lärare med

När vi startade arbetet med Vindeln som Årets berättarkommun erbjöd vi Vindelns skolor ett brett utbud kring hur de skulle kunna arbeta med muntligt berättande i sin verksamhet. Det känns så roligt att vi nu precis har påbörjat detta arbete.

Inför vårterminstarten har lärare som undervisar i åk. 6-9 på Renforsskolan deltagit i en fortbildning för att utveckla sitt eget berättande som en pedagogisk metod. För skoleleverna står kurser i muntligt berättande på schemat vid två tillfällen per klass. Några av klasserna kommer dessutom arbeta med fördjupning för att själva komma ut på förskolor och berätta för förskolebarn.

För de yngre eleverna förbereds en berättaröverraskning – en så kallad berättarrazzia, men där kan vi förstås inte avslöja när eller hur det kommer att gå till, för det är ju som sagt en överraskning.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.