Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern

Berättar­festivalen

En vecka fylld med berättarkraft och lyssnarglädje

Berättarfestivalen i Skellefteå har genomförts årligen sedan starten 2009. Nästa festival genomförs 12-18 oktober 2020 och målsättningen är densamma som den alltid varit: att i samverkan med många andra aktörer skapa en vecka fylld med berättarkraft och lyssnarglädje.

Ny huvudarrangör för Berättarfestivalen är sedan 2018 Nordiskt Berättarcentrum, en avdelning på Västerbottensteatern. Grundprincipen att samverka med andra kulturaktörer och lokala arrangörer är densamma som tidigare, liksom det långsiktiga målet att utveckla och stärka berättandet i regionen. Varje festival brukar fyllas med över etthundra berättarupplevelser, arrangerade av 40-50 olika lokala aktörer runt om i hela kommunen. Festivalen fungerar dessutom som en mötesplats för berättarbranschen i regionen, landet och övriga Europa.

Mer information och aktuellt program finns på berattarfestivalen.se

berattarfestivalen.se

Följ Berättarfestivalen på Facebook »
Instagram: berattarfestivalen
Twitter: @berattarfest #berattarfest #berättarfestivalen

Biljetter till Nordiskt Berättarcentrums egna arrangemang under festivalveckan 2020  släpps 2 september.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.