Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern

Universitetskurs i muntligt berättande

I samarbete med Institutionen för kultur- och medievetenskaper på Umeå universitet har Nordiskt Berättarcentrum utvecklat en fristående distanskurs i muntligt berättande,
Muntligt berättande för kulturell och social hållbarhet, 7,5 hp. Kursen genomförs i höst för tredje gången med studenter från olika delar av Sverige.

Nu kan du anmäla dig till höstterminen 2023.
Muntligt berättande för kulturell och social hållbarhet (umu.se)

Startar: 28 aug 2023
Slutar: 14 jan 2024
Studieort: Ortsoberoende
Undervisningsspråk: Svenska
Studieform: Blandade tider, 25%, distans.

Berättelser används som en social, kulturell och ekonomisk resurs inom arenor som vardagsliv, arbetsliv, lärande, scen och kulturarv. Denna kurs tar avstamp i muntligt berättande som grundläggande kommunikationsform och vänder sig till studenter och yrkesverksamma som vill bredda sin kompetens inom det muntliga berättandets teorier, metoder och praktik. Kursens centrala mål är att utveckla förståelse för berättandets syften, former och betydelser inom vardagsliv, civilsamhället och i yrkeslivet i relation till social och kulturell hållbarhet. Övningar i praktisk kunskap varvas med teori, analys och reflektion. Studenten får möjlighet att välja en egen fördjupning inom ramen för kursens innehåll.

Länk till kursplan: Kursplan, Muntligt berättande för kulturell och social hållbarhet, 2023-08-28 och tillsvidare (umu.se)

Kontaktperson på Umeå universitet:
AnnCristin Winroth, ämneskoordinator och lektor i etnologi, museologi, Institutionen för Kultur-och medievetenskaper,
tel +46(0)90-7865725
ann.cristin.winroth@umu.se

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.