Gå direkt till textinnehållet
Nordiskt Berättar­centrumEn del av Västerbottensteatern
Sagor berättas för barn i Sagotältet

Sagotältet

En saga i ett stämningsfullt sagotält

Det var en gång… Kliv in i det gyllengula sagotältet och låt berättelserna ta dig med in i sagovärlden som tar dig till andra tider och andra rum. Där kan allt hända.

På 1990-talet skapades ett sagotält som dåvarande Barnkulturcentrumet Blå Hästen turnerade runt med. Otroligt många barn har lyssnat till sagor av alla de slag, lekt och sjungit sånger i detta tält! Vi är så glada att tältet numera finns hos oss på Nordiskt Berättarcentrum och vi ska göra vårt bästa att förvalta berättararvet som denna fantasirika boning bär med sig.

Vi kommer ut med ett portabelt sagotält som rymmer ca 20 barn, där vi berättar sagor för barn från 3 år och uppåt. Möjligheten finns också att arbeta med sagolek efteråt, en slags lekfull teaterform där barn och vuxna blir sagans alla karaktärer, vi bygger upp sagans miljöer med det vi har runt omkring oss och sedan leker vi sagan tillsammans från början till slut.

Intresserad? Kontakta oss för mer information.

Tid, plats, kostnader m m enligt överenskommelse.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.