Gå direkt till textinnehållet

Information angående Coronaviruset

Aktuell status 14 maj:

CORONAINFORMATION KRING SOMMARTEATERN

Vi repeterar i nuläget för att kunna genomföra sommarteatern inför livepublik – max 50 besökare per föreställning – och vid scenen i Medleforsparken ska ingen behöva trängas.

– Vi följer alla föreskrifter, även när vi repeterar, säger Francesca Quartey, vd på Västerbottensteatern.

Sommarteatern spelas utomhus där goda möjligheter att sitta glest kommer att ges. Vi släpper endast 50 platser per föreställning, fri sittning i stor läktare. Håll alltid avstånd. Känner du själv minsta tecken på sjukdom ska du stanna hemma, hör då av dig så löser vi biljetten mot presentkort eller om möjligt bokar in nytt datum för dig att komma. Vid inställda föreställningar återlöses biljetten.

VARMT välkommen:)!

 

Aktuell status 24 april:

Med anledning av den rådande situationen kring coronaviruset har vi beslutat att ställa in återstående offentliga föreställningar våren 2020. Men kreativiteten lever vidare och nu arbetar vi intensivt på teatern med att producera upplevelser som kan nå publiken digitalt. På VBT Play kan ni bland annat hitta Tre systrar i filmversion. Dessutom jobbar vi för att förhoppningsvis kunna genomföra årets sommarteater Romeo och Julia med premiär i det gröna 17 juni.

Västerbottensteatern lever stark i tron på kulturens betydelse i kristider varför det konstnärliga och kreativa arbetet fortsätter, berättar Francesca Quartey, vd på Västerbottensteatern.

– Med omtanke om publik och personal ställer vi in de offentliga föreställningarna, vilket vi tycker är tråkigt men nödvändigt. Istället blir Västerbottensteatern digital under våren. Det arbetas nu intensivt med att producera upplevelser som ska publiceras i nya kanaler. Vi fortsätter också med förberedelserna för att förhoppningsvis kunna hälsa vår publik välkommen till sommarens stora begivenhet – Romeo och Julia på utomhusscenen i Medleforsparken i Skellefteå.

Kreativiteten och kulturen står stark!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Biljetter till inställda föreställningar återköpes på Skellefteå turistcenter tel 0910-45 25 15, www.tickster.com eller på plats på Västerbottensteatern. För byte till presentkort kontakta Västerbottensteaterns biljettkontor, tel 070-569 56 32.

Vissa av de inställda föreställningarna kan komma att spelas under hösten 2020.

 

Kontakt epost: info@vasterbottensteatern.se

Ombokning biljetter: Skellefteå Turistcenter, tel 0910-45 25 00
För byte av föreställningsbiljett till presentkort, kontakt: tel 070-569 56 32.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.