Gå direkt till textinnehållet

Skådespelare – kvinna 25-30 år sökes

 Vill du jobba som skådespelare på Västerbottensteatern? 

Västerbottensteatern är en av Sveriges 21 länsteatrar med säte i Skellefteå. 
Teatern producerar 4–5 nya uppsättningar per år och spelar årligen cirka 400–500 föreställningar i Skellefteå, Umeå och på turné i regionen. Teatern värnar om och tar avstamp i Västerbottens rika och levande tradition av berättande och 2018 blev Nordiskt Berättarcentrum en del av vår verksamhet. Västerbottensteatern har också en unik spetskompetens i vår avdelning UngHästen som jobbar med teater som pedagogiskt verktyg i mellanstadiet, högstadiet och gymnasieskolan. 
Sedan 2018 är Bobo Lundén konstnärlig ledare och har som mål att ha Sveriges mest välmående och kreativa konstnärliga personal. 

Vi söker en kvinnlig skådespelare 

Vi söker en kvinnlig skådespelare mellan 25–30 år till teateravdelningens fasta ensemble och förväntar oss att du är intresserad av en anställning om minst två år – med möjlighet till fast anställning. Vi vill att du ska: 

  • hteaterhögskoleutbildning eller motsvarande. 
  • kunna sjunga. Ett plus är om du också kan spela ett instrument  
  • trivas med att arbeta i kreativa team. 
  • ha möjlighet att tillträda 10 januari 2022  

Vi ser positivt på om du har 

  • vilja och intresse av att skapa och driva egna projekt. 
  • intresse av att undersöka berättande i alla dess former 
  • intresse eller erfarenhet av improvisation, forumteater eller annat interaktivt publikarbete. 


Ansökan
Skicka din ansökan till oss via denna länk senast måndagen den 12 april. 
Vi tar inte emot ansökningar via mail. Skicka ditt CV med nytaget foto, och ett kort personligt brev om varför du vill arbeta på just Västerbottensteatern. 
Blir du uttagen att vara med på audition vill vi att du förbereder en text på max 2–3 minuter samt en sång som du kan sjunga acapella eller till pianist. Ev. noter ska skickas i förväg. 

Audition
Torsdagen den 6 maj har vi två auditions på Västerbottensteatern i Skellefteå – en mellan 10–13 och den andra mellan 14–17. Den kommer delvis att ske i workshopform. Därför kallar vi enbart 10–12 personer till varje tillfälle. Lägg alltså stor vikt vid din ansökan. Ju mer förberedd du är, desto större är din chans att bli kallad. Sök inte i allmänhet – sök i synnerhet. 

Övrigt
För Västerbottensteatern är det viktigt att representera och spegla vårt samhälle av idag och vi välkomnar särskilt sökanden med utomeuropeisk bakgrund och/eller utseende. 

Praktiska frågor kan ställas till info@vasterbottensteatern.se. Observera inga ansökningar tas emot på denna adress! Kontakta Arbetsförmedlingen Kultur vad gäller bidrag till jobbsökarresor. 

Ansök: senast den 12 april.
Skicka din ansökan till oss via denna länk 

Audition: Torsdagen den 6 maj 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.