Gå direkt till textinnehållet

Om att jobba på Västerbottensteatern

Mer om Västerbottensteatern och Skellefteå

Västerbottensteatern är länsteater i Västerbotten med säte i Skellefteå. Teatern producerar 8-10 nya uppsättningar per år och spelar årligen cirka 400-500 föreställningar i Skellefteå, Umeå och på turné i regionen. Vi spelar årligen för över 30 000 personer. Vi spelar våra förställningar på turné och hemma i Skellefteå. Varje år sätter teatern upp en stor sommarteater. Västerbottensteatern vill vara Stadens kvartersteater och Regionens stolthet.

Västerbottensteatern
Torggatan7
931 29 Skellefteå
info@vasterbottensteatern.se

Västerbottensteatern spelar sina föreställningar på nybyggda Sara Kulturhus.
Läs mer om Sara Kulturhus: www.sarakulturhus.se


Mer om Skellefteå

Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats som ger mer av det kanske mest värdefulla – tid och utrymme för alla människors idéer om ett mångsidigt liv.

Här är förutsättningarna ovanligt bra för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Oavsett om det gäller det där speciella jobbet, drömutbildningen eller den briljanta företagsidén. Eller något så enkelt, eller så svårt, som att få mer tid över till familj och fritidsintressen.

Livskraften kommer från närheten till ett stort utbud av möjligheter: de omväxlande årstiderna, kontrastrika miljöerna, prisvärt och tryggt boende och den rika tillgången på skog, malm och vattenkraft.

Skellefteå är också känt för sin starka kultur av kreativitet och entreprenörskap. Det och vår ärliga öppenhet och jämlikhet i möten med andra sporrar modiga nytänkare till framgångar omvärlden i många fall inte tror är möjliga.

Vi brukar säga att det ligger i vår natur att skapa möjligheter för de som befinner sig här och kommer hit. Till företag ger vi stabilitet och starka samarbeten. Till besökare ger vi friheten att forma sina egna upplevelser. Till alla ger vi tryggheten att följa sina passioner.

Vårt mål är att varje dag vara med och utveckla möjligheten att leva fullt ut till det bättre. Och att i stort och smått göra det lättare för människor att växa genom delaktighet i det kanske mest värdefulla vi har: våra egna och varandras idéer.
Läs mer om Skellefteå: www.skelleftea.se

Skellefteås kulturliv

Det är ur den starka berättartraditionen som Skellefteås rika kulturliv har vuxit fram. Kreativa och drivna eldsjälar har fört arvet vidare och gett oss ett rikt utbud av inspirerande och utmanande kultur. Väletablerade författare, regissörer, konstnärer och musiker har satt Skellefteå på den moderna svenska kulturkartan. Det visar att Skellefteå är en plats där goda idéer, jämlika möten och kreativitet föder framgång.

Sara Kulturhus

En del av Skellefteås kultursatsning är nybygget av det nya kulturhuset – SARA – i centrum av Skellefteå. SARA Kulturhus öppnades 8 september 2021 och är Västerbottensteaterns nya ”hemmascen”. Förutom Västerbottensteatern, huserar flera kulturverksamheter i huset. Tillsammans med Skellefteå Stadsbibliotek, Skellefteå Konsthall, Museum Anna Nordlander, Sara Kulturhusbolag och The Wood Hotel by Elite fyller vi Sveriges nyaste och modernaste kulturhus helt byggt i trä med upplevelser för alla.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.