Gå direkt till textinnehållet

Scenkonsttekniker ljus

Vi letar dig med ljus som din spetskompetens och passion. Du har ett genuint intresse för scenkonst och har god förståelse för ljusets del i arbetet med att skapa scenkonst. Att vara en del i utvecklingsarbete inom den organisationen där du verkar ser du som en självklarhet. 

Västerbottensteatern har i uppdrag att producera, presentera och utveckla teater och annan form av scenkonst i länet. Utgångspunkten och vårt mål är att ge publiken modig scenkonst som berör, berikar och utmanar. 

Verksamheten har en stor bredd och omfattar egen produktion, samproduktioner, gästspel och  pedagogisk verksamhet som riktar sig både till såväl vuxna, som barn och unga. Varje år tar drygt 30 000 personer del av våra scenkonstföreställningar och ytterligare 15 000 tar del av vår program- och pedagogiska verksamhet. 

Scenerna på nybyggda Sara kulturhus är Västerbottensteaterns hem, vi turnerar framför allt i Västerbottens län, men också i de nordligaste länen. Våra föreställningar och arrangemang möter också publik på andra scener, i bygdegårdar, skolor och andra lokaler. Varje år produceras en sommarteater som spelas utomhus i Skellefteå.  

Västerbottensteatern AB ägs av Region Västerbotten och Skellefteå kommun. Vi har våra produktions- och repetitionslokaler, samt kontor i Sara kulturhus i Skellefteå.  

Arbetsbeskrivning
I rollen scenkonsttekniker med ljus som spetskompetens arbetar du operativt med Västerbottensteaterns produktioner och projekt från idéstadie till färdig föreställning. Du är delaktig och driver tilldelade projekt under hela dess livslängd, från möten tidigt i processen till sista föreställningen är spelad genom repetition – föreställnings – och turnéarbete. 

Du ansvarar för framtagning och körning av teaterföreställningar, samtal och föreläsningar. Du tar emot och genomför arbete runt gästspel, samt säkerställer att teaterns ljustekniska utrustning är uppdaterad samt löpande underhålls och services.  

Arbetet innefattar också att inom sin kompetens, i samverkan med övriga scenkonsttekniker på teatern arbeta områdesöverskridande med samtlig på teatern förekommande teknik, både på hemmascener och på turné.

Din bakgrund
Vi söker dig med relevant ljusteknisk utbildning, eller motsvarande erfarenhet av att arbeta med ljusproduktion inom scenkonst. Du har goda kunskaper i ljusprogrammering samt erfarenhet från programmering på GrandMA.  Du har arbetet med såväl rörligt som konventionellt ljus. Du har god IT- och nätverkskunskap, talar svenska och engelska samt innehar B-körkort.  

Vi ser det som meriterande om du också har erfarenhet från turnéarbete, kompetens inom övriga teatertekniska områden, ex viss kompetens inom ljud samt erfarenhet av arbete med mediaservers och projektioner. 

Som ljustekniker på Västerbottensteatern jobbar du i tätt samarbete med övriga tekniker på teatern, och med det konstnärliga teamet. För att trivas i rollen är det viktigt att du är van att självständigt driva ditt egna arbete, är säker i din yrkesroll samt genuint intresserad att bidra med din kompetens för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för teaterns produktioner, inom de resurser som finns tillgängliga. 

I rollen som scentekniker ljud ingår du i teaterns produktionstekniska team där samarbete är en förutsättning, vi kommer vid rekryteringen därför även lägga vikt på dina personliga egenskaper. 

Om tjänsten
Vi erbjuder och ser gärna tillsättning genom tillsvidareanställning på heltid, men deltidsanställningar alternativt bemanning via egen firma kan också komma att bli aktuellt utifrån kandidatens förutsättningar. Arbetet är oregelbundet och förekommer på både kvällstid och helger. Vi omfattas av kollektivavtal. Önskat tillträde senast 18 november 2024.  

Sista ansökningsdag är den 22 augusti.  

Vår ambition är att vara klara med rekryteringen i slutet av september 2024. 

Ansökan med personligt brev och CV skickas till jobb@vasterbottensteatern.se.  Märk ansökan med Scentekniker Ljus. 

För information om tjänsten kontakta produktionsteknisk chef Lina Söderberg, e-mail: lina.soderberg@vasterbottensteatern.se  

Vi har valt annonsplatser undanber oss därför all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.