Gå direkt till textinnehållet
Ny VD

VD till Västerbottensteatern

Vill du vara med på resan att driva och utveckla länsteatern i Västerbotten? Nu söker vi en VD till Västerbottensteatern – en exklusiv möjlighet att som nyckelperson starkt bidra i den omfattande utvecklingen av teater i Västerbotten och Sverige.

Om tjänsten

Som VD ger vi dig en unik chans att få vara med och utveckla/bygga vidare på en idag redan inkluderande, välkomnande och varm verksamhet. Som VD för Västerbottensteatern representerar du teatern utåt, underhåller regionala och nationella nätverk samt verkar efter vår vision; Västerbottensteatern – Regionens stolthet och stadens kvartersteater. Du verkar för att se till att Västerbottensteatern erbjuder teater och kultur som känns angelägen för invånarna i Västerbotten. I din roll ansvarar du för övergripande långsiktig planering, ekonomi och organisation samt ansvarar för att Västerbottensteatern når sina mål och utvecklar strategier för att marknadsföra och utveckla teatern.

VD kommer, i samverkan med ledningsgruppen och styrelsen ha en mycket viktig roll i att utforma och skapa förutsättningar för att nå visionen för Västerbottensteaterns framtida roll i regionen och Sverige.

Rollen innebär också att utveckla nya samverkansformer mellan Teateravdelningen, Unghästen och Nordiskt berättarcentrum. Med utgångspunkt i ditt ekonomiska ansvar arbetar du för att utveckla befintliga samarbeten och att hitta vägar till nya mötesplatser med fokus på teaterns uppdrag.

Som VD rapporterar du till styrelsen och ägarna.

Tjänsten som VD är en tillsvidareanställning och tillsättning sker enligt överenskommelse.

 

Om dig

Som person så drivs du av entreprenörsanda och är villig att göra det lilla extra för att lyckas. Som ledare förmedlar du energi i kommunikation med andra och skapar motivation att prestera enligt teaterns höga standard. Vi söker en VD med tydligt medborgar-och verksamhetsfokus samt engagerat ledarskap. Vidare krävs ett starkt intresse för och kännedom om kultursektorn och engagemang för kulturpolitik. Du drivs av visionen att erbjuda teater och kultur som känns angelägen för invånarna i Västerbotten Vi ser att du har en kulturell bakgrund och tidigare har verkat inom samma eller närliggande bransch. Vidare ser vi att du behöver vara en mål/resultatorienterad och prestigelös ledare. Etablerar du trovärdighet och tvekar inte att anta utmaningar tror vi att du kan vara rätt för tjänsten.

Då rollen också innebär att säkra finansiering, budgetarbete och ekonomisk styrning så förutsätter vi att du har en god ekonomisk förståelse.

Vi tror att du redan i dag besitter ett stort regionalt nätverk inom så väl privat näringsliv som offentlig sektor.

Kvalifikationer

Utbildning

 • Utbildning inom ledarskap
 • Akademisk examen för tjänsten relevant område

Erfarenhet

 • Flerårig erfarenhet av att arbeta inom kultur.
 • Erfarenhet av att arbeta som VD/chef med större ekonomiskt ansvar
 • Vana att utöva ett tydligt, tillitsbaserat och inkluderande ledarskap
 • Ett etablerat nätverk inom områden som är relevanta för tjänsten

Kunskaper

 • God kunskap om offentlig verksamhet och förvaltning
 • God kunskap och förmåga att driva förändringsledning och utvecklingsarbete utifrån teaterns utmaningar.

Språkkunskaper

 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer

 • Ekonomisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av att arbeta i samverkan med andra kommunala och regionala organisationer samt att arbeta kontaktskapande
 • Erfarenhet av att arbeta såväl i offentlig sektor som privat näringsliv, gärna med specifik kunskap om teater.
 • Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta mot högt uppsatta mål och uppnår dem, samt utvecklar och slutför projekt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Sök tjänsten här senast 15 november >> 

 

Om Västerbottensteatern
Västerbottensteatern är en mötesplats för alla, fylld med evenemang och föreställningar som öppnar dina sinnen och tar dig med in i teatermagin.

Västerbottensteatern är länsteatern i Västerbotten med säte i Skellefteå men har också många besökare från Piteå och Luleå i Norrbotten. Teatern producerar 8-10 nya uppsättningar per år och spelar årligen cirka 400-500 föreställningar i Skellefteå, Umeå och på turné i regionen. Vi spelar årligen för över 30 000 personer.

Teatern har under senare år profilerat sig allt mer som en berättarteater där en årlig berättarfestival i Skellefteå utgör höjdpunkten. Denna arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum som är en av teaterns avdelningar.

Västerbottensteatern har en unik spetskompetens i vår ungdomsinriktade avdelning UngHästen, som sedan 2004 jobbar med teater som pedagogiskt verktyg i högstadie- och gymnasieskolan.

Varje sommar sedan 1988 har Västerbottensteatern spelat sommarteater i Skellefteå. Dessa föreställningar har byggt på engagemang från lokalt förankrade amatörskådespelare som kompletterat teaterns fasta ensemble och skapat möjligheter att göra stora, generösa, produktioner. År 2016 inkluderades även föreställningen ”En Julsaga” i ett sådant samarbete.

I vårt utbud ingår också konceptet teater + mat med lunchteater och middagsteater i Skellefteå och lunchteater i Umeå.

Västerbottensteatern flyttade hösten 2021 in i Skellefteås nya Kulturhus – Sara kulturhus.

Välkomna till Västerbottensteatern – Regionens stolthet och stadens kvartersteater

 

Om Skellefteå

Skellefteåregionen utgör just nu en av Sveriges mest spännande tillväxtregioner med fokus på hållbarhet, förnybar energiproduktion och ett proaktivt innovationsarbete. Här pågår en av de största svenska industrisatsningarna i modern tid, vilket placerar Skellefteå och norra Sverige i centrum för Europas gröna omställning.

Kontaktuppgifter

I denna rekryteringsprocess samarbetar Västerbottensteatern med Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jenny Lundberg via Adecco, 073-684 71 19 eller jenny.lundberg@adecco.se

Anna Roslin via Adecco, 073-684 77 48 eller anna.roslin@adecco.se

Ordförande Västerbottensteatern Martin Hedqvist via martin.hedqvist@skelleftea.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

 

Välkommen med din ansökan senast 15/11!

Kontaktuppgifter

I denna rekryteringsprocess samarbetar Västerbottensteatern med Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jenny Lundberg via Adecco, 073-684 71 19 eller jenny.lundberg@adecco.se

Anna Roslin via Adecco, 073-684 77 48 eller anna.roslin@adecco.se

Ordförande Västerbottensteatern Martin Hedqvist via martin.hedqvist@skelleftea.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

 

Välkommen med din ansökan!


Sök tjänsten här senast 15 november >> 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.