Gå direkt till textinnehållet

Amatörteater

Är du intresserad av Amatörteater?
Västerbottensteatern arbetar för att uppmuntra, utveckla och stärka amatörteaterverksamheten i Västerbotten. Vi har en amatörteaterkonsulenttjänst där individer och grupper han få råd och stöd i sitt arbete med teater. Det kan till exempel handla om kurser, registöd eller manusutveckling. Det kan också innebära tips på teaterövningar, manus, scenografi, pedagogik, kostym eller andra frågeställningar en amatörteatergrupp kan behöva hjälp med. Hjälp, tid och råd får man av Lillemor Skogheden. Amatörteaterkonsulenten finns till för alla amatörteaterintresserade, också de som varit aktiva mycket länge och eftersom uppdraget är att stötta och utveckla teaterverksamheten i länet, är det en kostnadsfri  tjänst för ideella föreningar. I många år har Sommarteatern i Skellefteå varit en skola för amatörteaterintresserade.
Varje år tar vi in ett gäng nyfikna skådespelare på ideell bas för att de ska få en djupare kunskap om och insikt i teaterns process, samtidigt som de får skådespelarträning och scenisk erfarenhet. Allt från repetitioner, koreografi, kostymprovning, mask och provföreställningar till ensemblekänsla och möte med publik. Det är en fantastisk och jätterolig erfarenhet.
Om du är nyfiken på att veta mer om det så kan du kontakta Lillemor Skogheden.
Kontakt: lillemor.skogheden@vasterbottensteatern.se

TEATERAMATÖRER TILL SOMMARTEATER 2024 SÖKES

Vi söker sångkunniga amatörskådespelare, ca 15-70 år till nästa års sommarteater – SPELMAN PÅ TAKET!

Teateramatörer till sommarteater 2024 sökes

VI SÖKER AMATÖRSKÅDESPELANDE BARN TILL SOMMARTEATERN 2024

Vi söker nu teaterintresserade barn i åldern 10 till 14 år som vill vara med i "Spelman på taket". Det är tre barnroller i föreställningen och barnen kommer att delas upp i två team. Vi söker därför sammanlagt 6 skådespelare till dessa roller.

Vi söker amatörskådespelande barn till sommarteatern 2024 – Spelman på taket

Amatörteaterfestival för dig som är 15-20 år

LÄNK

LÄNK
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.